2010. május 17.

Szia, Yahoo vagyok

Szorosabb kapcsolatra törekszik felhasználóival az ezredforduló idejének legendás keresője, amely a jelek szerint megirigyelte a Google babárjait.

Szorosabb kapcsolatra törekszik felhasználóival az ezredforduló idejének legendás keresője, amely a jelek szerint megirigyelte a Google babárjait. Szűkölnek a jogvédők.

Nem rendszeres baráti partikat szervez a Yahoo, hanem azt tervezi, hogy közelebbről megismerkedik a látogatók felhasználói szokásaival – ennek érdekében pedig lajstromozza világhálón mutatott aktivitásukat. Ennek apropója lehet, hogy a Google nyitólapjához képest kissé kaotikus, híreket, szolgáltatásokat és internetes keresést egyszerre kínáló site tulajdonosa 85 millió dolláros büdzsével indít a napokban hirdetési kampányt. Ebben pedig egy új felépítésű honlap is megjelenik, amelynek dizájnja sajtóértesülések szerint sokban emlékeztet a Google megjelenésére; alapja egy keresőmező és egy startgomb – no és néhány kiemelt funkció. Nem ez táplálja az aggályokat, hanem az a felvetés, hogy a kersések „támogatása” érdekében a cég tárolná, merre bolyongtak felhasználói világhálón.

Alig másfél hónapja jelentette be a Yahoo, hogy „hagyományos” és online médiumoktól átszerződtetett újságírókkal erősíti hírszolgáltatását. A Yahoo News-hoz közel egy tucat médiamunkást vettek fel, valamint irodát nyitottak Washingtonban, hogy így erősítsen az eredeti információk frontján. A csapatba sikerült olyan nagyágyúkat leszerződtetni, mint Michael Calderone (Politico), Jane Sasseen, a BusinessWeek korábbi washingtoni irodavezetője, vagy Anna Robertson Emmy-díja hírműsor-producer, az ABC tévécsatorna Good Morning America című reggeli műsorának feje. Rajtuk kívül a New York Observer, a Washingtonpost.com vagy a TalkingPointsMemo.com szerkesztőségéből is érkeztek a februárban 43 millió látogatót vonzó hírportál szerkesztőségébe.

Címkék: kereső

Legendás rockerek A Dal színpadán

7 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

9 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.