2012. július 27.

Szoftverrel segítené az NMHH a médiumokat

Az adatszolgáltatást tennék könnyebbé, így várakozásaik szerint például egyszerűbbé válhat a műsorkvóták teljesítésének követése.

Az adatszolgáltatást tennék könnyebbé, így várakozásaik szerint például egyszerűbbé válhat a műsorkvóták teljesítésének követése.

Szoftveres megoldással segítené a médiumokat az NMHH Médiatanácsa, amely az adatszolgáltatási kötelezettségeket is átalakította. Az új rendszerben a hatóság közlése szerint szűkül a szolgáltatandó információk köre, és könnyebbé válik az olyan tényezők követése, mint például az előírt műsorkvóták teljesülése.

A Médiatanács közlése szerint a médiaszolgáltatókkal közösen alakították ki az új adatszolgáltatási rendszert. A szoftveres megoldás az ehhez kapcsolódó adatbevitelt és -feldolgozást hivatott segíteni. A rendszert augusztus közepéig véglegesítik, a szükséges szoftvert december 1-jéig fejleszti le az NMHH, amely azt ígéri, hogy egy hónap tesztüzemet követően, 2013. januárjától jön az éles működés.

Az információigények szűkítése nyomán a rádióknak a zenei besorolásoknál csak a 16 és a 18 év alattiaknak nem ajánlott korhatár-minősítésű műsorokat kell feltüntetniük és nem kell feltüntetni a zeneszám kiadásának pontos hónapját, albumcímét, műfaji besorolását. Mind a rádióknál, mind a televízióknál kimarad a kért adatokból a közszolgálati műsorszám és a közösségi médiaszolgáltatás típusa kategória. A televíziók esetében egyszerűsödik a képújság-szolgáltatás adminisztrációja. A digitális videotárak szolgáltatóinál pedig nem kell a műfaji megjelölést, a műsor származási helyét, a rendező nevét feltüntetni.

Címkék: nmhh médiatanács

Rádiós pályázatok

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.