2010. október 25.

Sztárt hamisított a Star?

Panaszt tett a Daily Star és a vasárnapi lapváltozat kiadójánál a katalán FC Barcelona futballklub. Szerintük hamis néhány sztárinterjú.

Panaszt tett a Daily Star és a vasárnapi lapváltozat kiadójánál a katalán FC Barcelona futballklub. Szerintük hamis néhány sztárinterjú.

Több klub focicsillagaival jelent meg beszélgetés a lapban, de a bontakozó botrány a Barcát érinti a legkeményebben. A történetet egyébként sportszakértők dobták fel, szerintük a megjelent anyagok alapján gyanúsan jól jutott közel a szerző a legjobb együttesek külföldi sztárjaihoz.

„Az elmúlt hetekben számos kitalált interjú jelent meg játékosainkkal a Daily Star és a Daily star Sunday hasábjain. Az FC Barcelona tudatni kívánja, hogy ezen interjúk egyikét sem adta a benne idézett játékos, valamint ki kívánjuk fejteni a világ minden táján élő rajongóinknak, hogy az azokban foglalt információk és nyilatkozatok teljesen és egészükben hamisak” – olvasható a klub honlapján publikált közleményben. Jelzik azt is: panaszt tettek az említett médiumoknál, s ha ezek nem hagynak fel a sérelmezett magatartással, akkor a Barca nem habozik cselekedni saját imázsa és a játékosok becsületének védelmében.

A nyilatkozatokban – amelyek kapcsán több érintett is közölte: ő bizony nem beszélt a lappal – visszatérő elem például a vágyott klubváltás. A német válogatott Mesut Özil például a Manchester United-ba vágyott, a spanyol csatár, David Silva pedig (tudta nélkül) arról beszélt a lapnak, hogy hatalmas öröm volna a számára, ha a Chelsea-ben játszhatna, John Terry, Frank Lampard és Didier Drogba oldalán.