2020. június 02.

Sztrájkkal tüntetnek a Facebook-dolgozók

Hétfőn több száz Facebook-alkalmazott munkamegtagadással tiltakozott Mark Zuckerberg hozzáállása ellen.

Többen is arról írtak a Twitteren, hogy a Facebooknak fel kellene lépnie a rasszizmus és az erőszak dicsőítése ellen. Így tett például egy design manager, a Portal vezető designere, egy Instagram-alkalmazott, valamint a Facebook termékmanagement-vezetője. A sztrájkkal a George Floyd halála miatt, a rendőri túlkapások ellen indult tüntetéseket támogatják - írja az Index.

A kritika alapját az adja, hogy Zuckerberg úgy döntött, hogy oldalán semmilyen módon nem korlátozzák, mit ír például Donald Trump a tüntetőkről. A Twitter az elnök több bejegyzését is kifogásolható tartalomnak jelölte.

Az alkalmazottak azzal tiltakoztak, hogy kivették a június elsejét szabadságnak. A vállalat HR osztálya külön kérte a menedzsereket, hogy ne hátráltassák a tiltakozást. A New York Times szerint sokan Facebbok bejegyzésben vagy automata válaszemailben is megírták, hogy a rasszizmus ellen tüntetnek - teszik hozzá.

A Facebook ismét lecsapott

22 órája

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.