2016. június 06.

TV2: A Nagy Duett az év legnézettebb műsora

A tavasz minden hétvégéjén vitte a főműsoridőt a TV2, amikor nagyszabású szuperprodukciót tűzött műsorra szombaton és vasárnap is – áll a csatorna hétfői közleményében.

A Nagy Duett 9 hétig tartó versenyében 12 sztárpár mérte össze tudását. A múlt hétvégi finálét a teljes lakosságból éppen tévét nézők több mint harmada (35,91 százalék) nézte, ami több mint másfél milliós közönségtábor, és 660 ezernél is magasabb volt a TV2 Live applikáción keresztül leadott szavazatok száma.

A TV2 és a produkciók készítőjeként az IKO Műsorgyártó Kft. izgalmas és rendkívül sikeres tavaszt tudhatnak maguk mögött, hiszen a tévés piacon egyedülálló módon, szombaton és vasárnap is nagyszabású event műsorok kerültek képernyőre, amelyek kiemelkedő győzelmet arattak a nézettségi versenyben - közölték.

Nem sokkal később kiadott közleményében az RTL Magyarország egyebek mellett azt jelezte: zászlóshajójuk, az RTL Klub 2016 első öt hónapjában 152 estéből 134-et megnyert a kereskedelmi célcsoportban, és "átlagos 18,9 százalékos főműsoridős közönségarányával toronymagasan vezeti a nézettségi versenyt, mindezt a remekül teljesítő saját gyártású műsorainak köszönheti".

Szintén a Nielsen adatai alapján azt jelezték: kábelcsatornáik összesen 16,3 százalékos átlagos közönségarányt értek el a 18-49-es korosztály körében az idei év első öt hónapjában. A legjobb teljesítményt a Cool nyújtotta a maga 6 százalékos közönségarányával.