2010. február 04.

TV2: A Nagy Sötétség

Este kilenctől hajtja végre a csatorna a 2003-ban kiszabott ORTT-büntetést. Rekordhosszúságú, a hazai médiarendszer egyik gyenge pontjára rávilágító jogi szappanopera zárul le ezzel.

A 91 percnyi képernyő-elsötétítést azért szabta ki a médiahatóság, mert szerintük nem 16-os, hanem 18-as korhatár-karikával kellett volna sugározni A katona című Kurt Russell filmet. Így ráadásul az este 10 óra utáni idősávba kellett volna sorolni az alkotást, ami a Reviczky utcai okfejtés szerint "a kiskorúak személyiségfejlődésére ártalmas".
Az elsötétítés miatt a nézők nem láthatják John Malkovich-ot és Andie MacDowell-t, akik a Fedezetlen szerelemmel pályáztak (volna) ekkor a nézők kegyeire.
A történet az ORTT sokat vitatott szankciópolitikájának egyik állatorvosi lova. Szakemberek szerint ugyanis csak "statáriális módszerrel" lehetne elérni, hogy a büntetés valóban elrettentse a műsorszolgáltatót a "bűnismétléstől". Ehelyett - mivel az első fokú döntést mindig megfellebbezik a vesztesek - legalább másfél-két éven kell a jogerős döntéshez.
Az ilyen jogvitákban nem ritkák a váratlan fordulatok sem; a mostani ügyben például első fokon a TV2 nyert, mivel a bíróság elfogadta, hogy elegendő vol a 16-os korhatár-karika. Másodfokon már az ORTT nyert, a Legfelsőbb Bíróság pedig ez utóbbi döntést hagyta helyben. Az eljárás során ráadásul súlyosbít körülményként értékelték a csatorna bűnismétlését; másodszor is leadták ugyanis a filmet.

Megérkezett a Cinemax Pak a UPC kínálatába

2018. augusztus 16.

Az egyedi Cinemax és Cinemax 2 csatornák a legismertebb filmeket és sorozatokat, a legnépszerűbb színészeket, valamint a legjobb történeteket hozzák el a világ minden tájáról.

„Kiment a divatból, amit csináltam harminc évig″

2018. augusztus 16.

Az InfoRádió műsorvezetője, Hlavay Richárd több évtizedes újságírói pályafutás után markáns karrierváltást vitt véghez, amelyről beszélt is a Digital Hungary-nek adott interjújában.