2010. április 27.

TV2: VoDvizi evezés

Fizetős tartalomlekérő szolgáltatásokat (VoD) vezetne be a TV2. A második legnagyobb hazai televíziós csatornát minden megoldás érdekli.

Korábban, a Megasztár 2 esetében egyébként történt már kísérlet a tartalom-értékesítésre. Ingyenes webes tartalmainkhoz pedig 2007 óta férnek hozzá a felhasználók a tv2.hu oldalon – emlékeztetett portálunk megkeresésére a csatorna.
Jelenleg több mint 60 ezer videót (azaz mintegy 5000 órányi tartalmat) nézhetnek meg a felhasználók a weboldalukon – magyarán, aki odatéved, és éjt nappallá téve nézeget, az év vége előtt aligha szabadul.
A TV2 közléséből az derül ki: egyelőre nem véglegesítették, milyen üzleti modellben működne a szolgáltatás. „Vizsgálunk minden lehetőséget, és nem vetjük el ennek eshetőségét sem” - jelezték, emlékeztetve arra, hogy tulajdonosaik nyugat-európai cégeinél „jól működő szolgáltatásként üzemel”. Ezek között említették. Belgium, Németország és Hollandia médiapiacát.
Az viszont, hogy ott mit adnak pénzért, nem lehet iránymutató a magyarországi tervekre. Természetesen felhasználjuk a cégcsoport tapasztalatait, de országonként egyéni stratégiát követünk, mert a piaci viszonyok mindenhol különbözőek – közölték, az viszont már most világos, hogy ebből a forrásból majd csak évek múltán telik a kassza.
Középtávon nullszaldós beruházásként tervezünk vele, hosszabb távon azonban profitot is képes majd termelni a szolgáltatás. Fontos piacnak tartjuk és hiszünk benne, hogy az igényes profi videós tartalom a jövőben érték lehet – tájékoztatott portálunk érdeklődésére a TV2, amely filmeket, sorozatokat, realityket tenne elérhetővé VoD-alapon, más-más célcsoportokat, összességében pedig minél szélesebb közönséget megcélozva ezzel.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

3 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.