2010. szeptember 27.

TV2 sem lesz ingyen

Az RTL Klub hivatalosan is megerősítette portálunknak, hogy januártól pénzért kínálják a kábelszolgáltatóknak a műsort. Lép a TV2 is.

Az RTL Klub hivatalosan is megerősítette portálunknak, hogy januártól pénzért kínálják a kábelszolgáltatóknak a műsort. Közben a TV2 is jelezte: ők is búcsút intenek az ingyen a nép elé szórt adásnak – csakhogy náluk kevesebb konkrétum derült ki eddig.

Az RTL Klub januárban áll át a rendszerre, amelyet nemrégiben jelentett be az anyacég első embere. (A megoldás lényege, hogy fordítanak a céges kábelstratégián. Eddig ugyanis most a tévécsatornák fizetnek azért, hogy bekerüljenek a terjesztett csomagokba – holott ennek fordítva kellene történnie.) A cég nem tervez saját értékesitőcsoportot felállitani, ezért külső céget vesz igénybe az ügy menedzselésére; “a termék csomagolását az EMCD nevü cég végzi, több csatorna értékesitésével együtt” – közölték arra a kérdésünkre, valóban csomagba kötnék-e IKO-csatornákkal a legnézettebb hazai kertévét.

Azt, hogy mekkora bevételre számítanak ebből a forrásból, üzleti titokként kezelik, az pedig,nem az ő dolguk, hogy kutassák, mekkora egy hazai háztartás teherviselőképessége.

Annak kapcsán, hogy az RTL-csoport első embere nemrégiben arról beszélt egy előadásban, a HD lehet a fizetős szolgáltatások húzóágazata, az RTL Klub annyit közölt portálunkkal: az új rendszer tartalmazza az olyan új digitális szolgáltatások felajánlását a kábelszolgáltatóknak, mint a folyamatosan bevezetendő soknyelvűség, 16/9-es képarány, esetlegesen – többletdijért - a HD minőségű jel.

A másik országos földfelszíni sugárzású kereskedelmi csatorna is végigzongorázza a lehetőségeket. „A TV2 hosszú távú stratégiájának egyik alapja, hogy a csatornán sugárzott tartalom piaci értékkel rendelkezik. Ennek megfelelően mi folyamatosan arra törekszünk, hogy ezt a piaci értéket a kábelszolgáltatókkal egyeztetve meghatározzuk, és ezt bevételként realizáljuk a további műsorok gyártása és így a nézői igények kielégítése érdekében” - közölték. Azaz, hétköznapiasan szólva, a tárgyalások folyamatosak, és némelyikük már sikerrel is járt – közölték a partnert nem megnevezve.