2010. március 22.

TV2-szóvivő: „voltak álmatlan éjszakáim”

Nem egyszerű dolog beletanulni egy nagy tévécsatorna szóvivői feladataiba, de Koltay Tamás, a TV2 március elsején hivatalba lépett főkommunikátora szerint sikerült megoldania a feladatot.

- December közepén kerültél a céghez, februárban pedig azonnal a mélyvízben találtad magad, miután távozott a főnököd, Magyar Rita. Egyből átláttad a rendszert?
- Egy olyan időszakban, karácsony előtt csatlakoztam a csapathoz, amikor hagyományosan minden takaréklángon ég. Két héttel a pezsgés indulása után távozott a főnököm, így valóban nem volt könnyű dolgom.
- Nem egyszerű így felvenni a fonalat.
- Azt nem tagadom, hogy voltak álmatlan éjszakáim, de szerintem mostanra sikerült felvennem a fonalat. Ez egy kreatív szakma, de vannak alapszabályok, amik mentén el lehet indulni.
- Vannak ennek egzakt mutatói a sikernek?
- Persze: a médiabeli megjelenések száma. Azzal pedig jól állunk.
- Apropó: média. Tudod-e, hogy olyan embert kerestek a posztra, aki sokáig dolgozott a „túloldalon”, vagy csak véletlen, hogy bulvár-múltú jelentkezőre esett a választás?
- Gyanítom, hogy ennek is szerepe volt abban, hogy én nyertem el az állást. Azt viszont állíthatom, hogy a csapat új tagja, Klátyik Heni kiválasztásánál ez már szempont volt. Akkor ugyanis én is ott ültem az asztalnál, és pártoltam, hogy csatlakozzon egy olyan ember, aki újságíró és PR-os is volt, mégpedig hosszú ideig.
- Rendben, itt vannak az (egykori) újságírók. Mi változik?
- Például az, hogy sokkal szorosabban együtt dolgozunk a TV2 műhelyeivel, újságírói tapasztalatainknak köszönhetően pedig nyitottabban viszonyulunk a sajtóban dolgozó kollégáinkhoz is.

Cseppben az élet

1 napja

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.