2010. október 26.

TV2: új vezér, új policy

Hamarosan új sales policyvel áll elő a csatorna, miután hétfőn elfoglalta pozícióját a TV2 új vezérigazgatója.

Hamarosan új sales policyvel áll elő a csatorna, miután hétfőn elfoglalta pozícióját a TV2 új vezérigazgatója.

A TV2 mindenestre kedvező helyzetbe került az új vezér beiktatása előtt, mert folyamatosan javította közönségarányát, részben ennek is köszönhetően az elmúlt hetekben a két nagy országos adó közönségaránya főműsoridőben emelkedni tudott az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest. Mindez pedig azért óriási eredmény, mert évek óta tart az a tendencia, hogy a tematikus adók viszik el a nézőket a TV 2-től és az RTL Klubtól. Úgy tűnik, megállt ez a folyamat. A szeptember eleje és október közepe közötti, 7 hetes időszakot vizsgálva a két nagy kereskedelmi csatorna főműsoridős részesedése folyamatosan túlszárnyalta a múlt évit. A növekedés 0,4 és 0,9 százalékpont között volt, a legtöbbet a 38. héten (szeptember 20-26.) sikerült javítaniuk a közönségarányukon. A folyamat éllovasa a TV2 volt, amely 2,5 és 4 százalékpont közötti mértékben tudta növelni részesedését a főműsoridőben. Az RTL Klubnál azonban valamelyest esett a közönségarány: a csökkenés 2,4 és 4,3 százalékpontos szeptember eleje és október közepe között az egy évvel korábbihoz képest – írja az mmonline.

Az azonban csak később derül majd ki, hogy meddig tartható ez az állapot. Egy biztos, az új vezér nagyon aktív, állítólag már a pozíció elfoglalása előtt is irányított a háttérből. Ráadásul úgy tudjuk, hogy hamarosan új sales policyvel is előáll a csatorna, amitől vélhetően ugyancsak meghatározhatja a csatorna pozícióját – teszik hozzá.

 

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

4 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.