2010. november 08.

TV2: vége a mozgóárnak

A jövő évi tárgyalások kezdetével felhagy mozgóáras rendszerének, alkalmazásával a TV2, helyette havi fix áras értékesítésre váltanak.

A jövő évi tárgyalások kezdetével felhagy mozgóáras rendszerének, alkalmazásával a TV2, helyette havi fix áras értékesítésre váltanak.

A piaci környezet tartós megváltozásával indokolja a Tv2 vezetése, hogy felhagy a Dinamikus Szezon Index (DSI) alkalmazásával az értékesítési rendszerében. A most elbúcsúztatott megoldást 2007-ben Várdy Zoltán akkori kereskedelmi igazgató (későbbi vezérigazgató) alakította ki. A DSI bevezetését sok kritika érte 2007-ben, és példátlan nyilatkozatháborút eredményezett a két kereskedelmi adó között. 2008-ban a MAKSZ kezdeményezte is, hogy a két csatorna változtasson általános szerződési feltételein – írja a Kreatív.

A Tv2 kereskedelmi igazgatója, Kovács Krisztián a döntést azzal magyarázta, hogy a 2005 és 2008 közötti keresleti piacon működött jól a mozgóáras rendszerük, ami erre is volt kitalálva. Ugyanakkor a gazdasági válság okozta reklámpiaci szakadás és az árak csökkenésével kínálativá váló piac azt eredményezte, hogy az irányítás inkább a hirdetők kezébe került. Az új helyzethez viszont nem alkalmazkodik megfelelően a mozgóáras rendszer, éppen ezért döntött most a Tv2 a változtatás mellett, hogy az előző megfogalmazásuk szerint inkább korlátozásokat tartalmazó rendszerhez képest a hirdetők számára egy inkább lehetőségeket tartalmazó rendszerre váltsanak. Egy neve elhallgatását kérő ügynökségi szakértő szerint az utóbbi két évben a DSI rendszer leginkább a hirdetőknek volt jó, mivel lefelé korrigálta az árat a csökkenő kereslet függvényében, ami a válság miatt következett be. Ennek megszüntetése azt jelenti a szakértő szerint, hogy a TV2 szűkíteni kívánja a TV2 és RTL között korábban fennálló árkülönbséget, és valójában árat emel.

 

Jön a Better Call Saul 4. évada

2 órája

Az AMC egyik legnépszerűbb saját gyártású sorozata, a „Better Call Saul” 4. évada szeptember 27-én, csütörtökön 23:45-kor debütál a csatornán.