2010. november 08.

TV2: vége a mozgóárnak

A jövő évi tárgyalások kezdetével felhagy mozgóáras rendszerének, alkalmazásával a TV2, helyette havi fix áras értékesítésre váltanak.

A jövő évi tárgyalások kezdetével felhagy mozgóáras rendszerének, alkalmazásával a TV2, helyette havi fix áras értékesítésre váltanak.

A piaci környezet tartós megváltozásával indokolja a Tv2 vezetése, hogy felhagy a Dinamikus Szezon Index (DSI) alkalmazásával az értékesítési rendszerében. A most elbúcsúztatott megoldást 2007-ben Várdy Zoltán akkori kereskedelmi igazgató (későbbi vezérigazgató) alakította ki. A DSI bevezetését sok kritika érte 2007-ben, és példátlan nyilatkozatháborút eredményezett a két kereskedelmi adó között. 2008-ban a MAKSZ kezdeményezte is, hogy a két csatorna változtasson általános szerződési feltételein – írja a Kreatív.

A Tv2 kereskedelmi igazgatója, Kovács Krisztián a döntést azzal magyarázta, hogy a 2005 és 2008 közötti keresleti piacon működött jól a mozgóáras rendszerük, ami erre is volt kitalálva. Ugyanakkor a gazdasági válság okozta reklámpiaci szakadás és az árak csökkenésével kínálativá váló piac azt eredményezte, hogy az irányítás inkább a hirdetők kezébe került. Az új helyzethez viszont nem alkalmazkodik megfelelően a mozgóáras rendszer, éppen ezért döntött most a Tv2 a változtatás mellett, hogy az előző megfogalmazásuk szerint inkább korlátozásokat tartalmazó rendszerhez képest a hirdetők számára egy inkább lehetőségeket tartalmazó rendszerre váltsanak. Egy neve elhallgatását kérő ügynökségi szakértő szerint az utóbbi két évben a DSI rendszer leginkább a hirdetőknek volt jó, mivel lefelé korrigálta az árat a csökkenő kereslet függvényében, ami a válság miatt következett be. Ennek megszüntetése azt jelenti a szakértő szerint, hogy a TV2 szűkíteni kívánja a TV2 és RTL között korábban fennálló árkülönbséget, és valójában árat emel.

 

Lezárult az AranyCORE zenebajnokság

11 perce

A Foreland lett a zenebajnokság legnépszerűbb zenekara. A zsűri első helyezettje a Fák Alatt Zenekar, a különdíjat pedig az Evilági Zenekar veheti majd át. A zsűri és a közönség összesen 65 dal közül választhatott.

Aranyeső a Viasat Worldnél

19 órája

A Viasat World vezető nemzetközi médiavállalat öt jelöléséből kettőt váltott aranyra a Promax BDA Europe Awards díjátadóján, ahol a szórakoztatóipar, marketing és design terén elért kiemelkedő teljesítményeket értékelték.