2010. július 07.

Tabajdi a sajtószabadságot félti

Több uniós tagállamban (köztük nálunk is) veszélyben van a sajtószabadság – mondta az Európai parlamentben egy magyar képviselő.

Több uniós tagállamban (köztük nálunk is) veszélyben van a sajtószabadság – mondta az Európai parlamentben egy magyar képviselő.

Tabajdi Csaba szocialista politikus uniós fellépést sürgetett a média szabadságának biztosítására – áll pártja közleményében, amely szerint „az antidemokratikus, autoriter kormányok egyik központi törekvése, hogy korlátozzák a média szabadságát”. Több uniós tagállamban, így Olaszországban és Magyarországon is arra törekednek a kormányok, hogy korlátozzák a közmédia függetlenségét, közvetlen politikai irányítás alá vonják azokat, vagy az anyagi támogatás megvonásával nyomást gyakoroljanak rájuk.

Észreveszi-e az Európai Bizottság, a Tanács, és az Európai Parlament az uniós normák, a koppenhágai kritériumok megsértését? - mondta Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén, napirend előtti hozzászólásában. „Egyre gyakoribb jelenség, hogy a médiában megjelenő információkat a kormánypártok politikai szempontokból korlátozzák, illetve manipulálják. Ez a korlátozást nemcsak a közmédiára, hanem a kereskedelmi csatornákra, sőt az internetes fórumokra is megpróbálják kiterjeszteni” - hangsúlyozta a közlemény szerint a magyar szocialista képviselő.

Címkék: jog

Cseppben az élet

15 órája

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.