2012. május 08.

Támad a Nokia

Feltehetőleg elhúzódó hadviselésre kell berendezkednie a finn mobilgyártó óriásnak, amely most aztán nekimegy néhány piaci riválisának.

Feltehetőleg elhúzódó hadviselésre kell berendezkednie a finn mobilgyártó óriásnak, amely most aztán nekimegy néhány piaci riválisának.

A Nokia az Egyesült Államokban és Németországban készül szabadalmi perekre, amelyekben a HTC, a Blackberry-t gyártó Research In Motion (RIM) és a Viewsonic is idézést kaphat a bíróságra. A HTC-t az USA nemzetközi kereskedelmi döntőbizottsága és – akárcsak a Viewsonicot – a Delaware-i szövetségi kerületi bíróság elé citálta.

A HTC ügyvédeinek emellett a düsseldorfi törvényszékén is meg kell majd jelenniük, a másik két céget pedig más németországi törvényszékeken perelte be a cég, amely szerint összesen 45 esetben sérültek szabadalomhoz fűződő jogaik. Stephen Elop vezérigazgató közlése szerint a szellemi tulajon védelmében tett lépések a forgalomnövelésért folytatott harc elemei.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.