2016. szeptember 02.

Támogatások és büntik a médiatanácstól

Hét tévé és nyolc rádió nyert el összesen 35,6 millió forintot a testület pályázatán – kamerát, mikrofont vehetnek.

A médiatanács 2011 óta 215 alkalommal összesen 582,6 millió forinttal támogatta a közösségi médiaszolgáltatókat annak érdekében, hogy színvonalas műszaki feltételek között készíthessék műsoraikat a nézők és hallgatók számára.

Dzsungel mentőakció munkacímű dokumentumfilm azonnali helyszíni forgatásához közel kétmillió forintos támogatást ítélt meg a médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program Escher Károly-pályázatának eheti fordulójában. Kutyik Gábor rendező-producer három fiatal magyarországi színészt állít a középpontba, akik ideiglenesen Amerikába szerződtek a New York-i Pilvax Players magyar nyelvű színházi társulatból betegség, illetve más munka miatt váratlanul távozó színészek pótlására.

A médiatörvényben előírt műsorkvóta-kötelezettségek 2015-ös alulteljesítése miatt a Médiatanács tíz helyi közösségi televízióra bírságot szabott ki, és egy televíziót figyelmeztetett a szabályok betartására.

A szombathelyi Credo Rádió 10 ezer forint bírságban részesült egy hatósági ellenőrzés alapján megindított eljárásban amiatt, hogy a közszolgálati és a helyi közélettel foglalkozó műsorok aránya kisebb, az ismétlések aránya pedig nagyobb volt a szerződésében vállaltaknál, illetve a törvényben előírtaknál - áll a testület közleményében.