2010. június 05.

Tanácsrendszer az MTV-ben

Megint lesz programtanács a Magyar Televízióban. Eléggé összetettnek tűnik az ügyvezető alelnök által összeállított öttagú csapat feladata.

Megint lesz programtanács a Magyar Televízióban. Eléggé összetettnek tűnik az ügyvezető alelnök által összeállított öttagú csapat feladata.

Az a dolguk ugyanis, hogy „a válságos és nehéz gazdasági helyzetben is megőrizze a köztelevízió hagyományait, miközben új alapokra helyezett stratégiával folyamatosan megújítja műsorstruktúráját” – közölte a köztévé. A testület elnöke az ügyvezető maga, tagjai: Dobos Menyhért műsorigazgató, Várkonyi Attila műsorigazgató-helyettes, Kósa Somogyi György filmfőszerkesztő, Sági Ágnes marketing-vezető.

Jövő hétfőtől egyben az eddigi közéleti főszerkesztőt, Dobos Menyhértet bízta meg a műsorigazgatói feladatok ellátásával. helyettese az eddigi szórakoztató főszerkesztő, Várkonyi Attila lesz. (Az ő helyére Fodor Imre megbízott művelődési főszerkesztő lép előre.) Kósa Somogyi műsorigazgatóból filmfőszerkesztővé lép vissza, Az ő dolga, hogy „a két csatorna teljes műsoridejére úgy alakítsa ki a játékfilmek, gyerek- és dokumentumfilmek, sorozatok sávokba, tematikus blokkokba rendezett kínálatát, hogy optimalizálja a műfajok megfelelő arányát is”.

Dobos Menyhért feladatait a Közéleti Főszerkesztőség élén Havasi János veszi át, aki a közéleti, vallási, határon-túli, valamint a kisebbségi szerkesztőségek munkáját irányítja. (Ő volt az, akit korábban több alkalommal is támogatott az elnökjelölési procedúra során a kuratóriumi elnökség Fidesz és KDNP által delegált tagsága.)