2013. október 08.

Tárcát akar a Springer-főnök

Egyelőre nem világos, hogy csupán mókás médiahack-e a konszernfőnök német kormányzati struktúra átalakításáról szóló felvetése.

Egyelőre nem világos, hogy csupán mókás médiahack-e a konszernfőnök német kormányzati struktúra átalakításáról szóló felvetése.

Mathias Döpfner ugyanis a napokban azt pedzegette: egyfajta kreativitási minisztériumot kellene beillesztenie a minapi választások után alakuló kabinetnek a német államműködésbe; ennek a feladata volna összegyűjteni és kiterjeszteni az internettel, a digitalizációval és a kapcsolódó szerzői jogokkal kapcsolatos kompetenciákat. Utóbbiak kapcsán megjegyezte: a szellemi tulajdont ugyanolyan komolyan kellene védeni, mint a tárgyi javakét. Szerinte egyébként a kiadóknak most új meccsre kell készülniük.

„A digitális világ legnagyobb infrastruktúra- és technológiai szolgáltatói kiadókká akarnak válni – a kiadók pedig azok akarnak maradni. A kérdés az, ki nyer” – idézi a konszernfőnököt a Tagesspiegel.

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

1 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

2 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.