2010. október 30.

Tatabányán nem lesz tévé

A társaság csődközeli helyzete miatt jogutód nélkül megszüntette a Tatabányai Közösségi Televíziót (TKTV) a városi közgyűlés.

A társaság csődközeli helyzete miatt jogutód nélkül megszüntette a Tatabányai Közösségi Televíziót (TKTV) a városi közgyűlés.

A testület egyben elrendelte a társaság végelszámolását is – írja a Stop.hu. "A televízió rossz anyagi helyzetéért az előző ügyvezetés felelős. A korábbi vezető nyugdíjba vonulása óta, négy hónapja nincs ügyvezetője a társaságnak. Azt sem lehet megmondani, 15 vagy 20 millió forintból lehet-e kiegyenlíteni a tartozásokat" - mondta el az ülésen Schmidt Csaba polgármester (Fidesz).

A TKTV száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő, egyszemélyes társaság, amely a televíziós műsor készítése mellett Itthon címen városi lapot adott ki, illetve kezelte a város hivatalos internetes oldalát. A televíziót csaknem tíz évig egy az MSZP szavazataival kinevezett ügyvezető igazgatta. A társaság megszüntetését csütörtökön a tizenegy fideszes képviselő mellett a hat MSZP-s testületi tag is megszavazta.

A közgyűlés Bereznai Csaba alpolgármestert (Fidesz) bízta meg, hogy a következő ülésre dolgozza ki a testületi ülések közvetítésének lehetőségét, januárra pedig az új városi lap kiadásának tervét, továbbá megbízott egy gazdasági szakembert a társaság végelszámolásával. A Tatabányai Közösségi Televízió a közelmúltban ünnepelte fennállásának 25. évét, kilenc főállású alkalmazottat és több egyéni vállalkozót foglalkoztatott, az intézményben több, országos televízióban dolgozó szakember kezdte pályafutását.

 

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

9 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.