2017. november 24.

Tavasszal debütál az AMC Visionaries

Robert Kirkman, a „Fear the Walking Dead” megálmodója képregényíróként kezdte pályafutását, és az egyik legismertebb képregénye a „The Walking Dead”. Erről is szól a dokumentfilm-sorozat.

Az “AMC Visionaries: Robert Kirkman’s Secret History of Comics” egy hatrészes, egyenként egyórás epizódokból álló széria, ami a képregényírás történetét mutatja be a legnagyobb ikonokkal. Így például megszólal az idén 95 éves Stan Lee, aki a Marvel Comics meghatározó alakja, de feltűnik az Emmy-díjra jelölt Patty Jankins, a 2017-es Wonder Woman rendezője, aki először csinált a DC Comics hősnőjéről egész estés mozifilmet.

A sorozat producere maga Robert Kirkman és David Alpert, közreműködött az Oscar-díjas és Emmy-díjra jelölt rendező Daniel Junge, valamint Bryan és Sean Furst is.

Az AMC Visionaries második szériájában, az „AMC Visionaries: James Cameron’s Story of Science Fiction”-ben az elismert filmes szakember, a háromszoros Oscar-díjas James Cameron a science fiction világába kalauzolja el a nézőket. Cameron és kortársai, akik az elmúlt évtizedekben élen jártak abban, hogy a műfaj látványos fejlődésen menjen keresztül, azokat a filmeket és regényeket vitatják meg, amelyek a legnagyobb hatással voltak rájuk. Így a többi között megszólal a Mátrix hőse, Keanu Reeves, az Oscar és Emmy-díjra jelölt író, producer, rendező Jonathan Nolan, aki a Memento, és A Sötét Lovag c. filmek írója, Paul W. Anderson, az Alien vs. Predator, a Kaptár, és a Halálfutam írója, és Roland Emmerich, a Godzilla, a Holnapután, és a Függetlenség napja producere is. A sorozat producere a háromszoros Oscar-díjas James Cameron, valamint Maria Wilhelm, Ken Druckerman és Banks Tarver, gyártója a Left/Right.

Az AMC Visionaries összesen négy szériát ölel fel, így a későbbiek folyamán lesz látható a horror műfaj legnagyobb mestereit megszólaltató “AMC Visionaries: Eli Roth’s History of Horror” rész, és a rap kultúrát bemutató “AMC Visionaries: Rap Yearbook”.

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

23 órája

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.