2014. november 12.

Tavasszal indul a Bauer Media Group új magazinja

A nyomtatott sajtó legerősebb márkájának számító People német kiadása a Time licence alapján készül majd.

A nyomtatott sajtó legerősebb márkájának számító People német kiadása a Time licence alapján készül majd.

Várhatóan 2015 tavaszán adja ki új sztármagazinjának, a People-nek az első számát a Bauer Media Group Németországban. A Werben und Verkaufen információi szerint már megkötötték a szerződést az amerikai licenszadóval, a Time Inc.-vel. Az amerikai konszern vezére, Andreas Schoo, valamint a Bauer Lifestyle ügyvezetője, Bianca Pohlmann sikeres üzletkötésről számolhattak be Yvonna Bauer kiadó számára. A hamburgi médiakonszern azonban nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A hetente megjelenő magazin főszerkesztője a Bauer Closer című lapjának szerkesztője, Tom Junkersdorf lesz. Eddigi posztját állítólag az Intouch főszerkesztőjének, Tim Affeldnek fogja átadni. A szerdán megjelenő szám lesz az utolsó kiadás, ami Junkersdorf vezetése alatt született.

A Closer mellett Junkersdorf már egy éve foglalkozott az új lap tervezetével. Jelenleg a szerkesztőség felépítésén dolgozik. A kiadó a Time Inc.-től, melynek többek között New Yorkban és Los Angelesben is van irodája, számos információt és képet fog kapni a hollywoodi sztárokról. A People-t 2014-ben egy amerikai piackutató intézet, az Advertiser Perceptions a nyomtatott sajtó legerősebb médiamárkájává választotta. A lap print változatát nagyjából 53 millióan olvassák.

A hamburgi vállalat egyébként november 12-én piacra dob egy új női magazint is Make it easy vagy röviden Easy címmel. A 350 ezer példánnyal és milliós büdzsével jelentkező lap célcsoportja a jól képzett és átlagon felül kereső 30 és 45 közötti nők, akik egyértelműen egy kalap alá veszik a családot és a munkát. A Bauer közleménye szerint az új kiadvány abban fog segíteni a nőknek, hogy még jobban tudják menedzselni sokszínű szerepeiket. Az olvasóit tegező formában megszólító Easy a selfie-nézőpontot és a játékos illusztrációkat ötvözi. A főbb témák a partnerkapcsolat, a szépség, a divat, valamint a hétköznapokra való receptek, illetve a lakás és az egészség kérdései.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.