Izgalmas showműsor, dokusorozat, új és visszatérő fikciós műsorok - bemutatta 2019-es tavaszi műsorpalettáját az RTL Magyarország.

365 napból 272 napot nyert meg az RTL Magyarország csatorna szinten 2018-ban - kezdte bemutatóját Kolosi Péter, a csatorna vezérigazgató-helyettese és programigazgatója, majd bejelentette a legfontosabb tavaszi változásokat, amelyek a következők:

Az Éjjel-Nappal Budapest február 18-tól az RTL II-re költözik. (Napi sorozat, hat éve minden hétköznap műsoron volt, többnyire előkelő helyen szerepelt a nézettségi versenyben is.) A váltás oka, hogy az RTL II-t szeretnék a fiatal célcsoport irányába eltolni.

Az RTL II-n az esti 21:30-as Híradó megszűnik, azonban a csatorna nézői nem maradnak esti hírműsor nélkül, az minden este az RTL fő csatornáján, az RTL Klubon lesz látható.

Kolosi Péter a Médiapiac kérdésére elmondta, megszűnni látszik a két vezető kereskedelmi csatorna egymás alá licitálása, ami a minőségi műfajok szerelmeseinek kedvez. Kolosi Péter szerint az RTL mindig is igyekezett távol tartani magát a mélybulvár műfajától. "Arra törekedtünk, hogyegy széles nézői célcsoportot szolgáljunk ki, de bizonyos mértékben valóban tapasztalható némi elmozdulás egy igényesebb nézői bázis felé. Ezt a célt szolgálja a műsoridő átstrukturálása, és az egyes műsorok adásba kerülési idejének változása is."

A tavaszi programkínálat alakulása:

CÁPÁK KÖZÖTT
Hétfő 21:10
Első adás: február 18.

ISTEN VELED, MAGYARORSZÁG (A Hírigazgatóság égisze alatt készül.)

Hétfő 22:10
Első adás: február 18.

ALVILÁG

Kedd 21:10
Első adás: február 19.
Rendező: Ujj Mészáros Károly

TOPLISTA

Szerda 21:10
Első adás: február 20.
Műsorvezető: Szabó Zsófi

GYERTEK ÁT! – A sztárvetélkedő
Csütörtök: 21:10
Első adás: február 21.
Műsorvezető: Sebestyén Balázs

DOKTOR MURPHY 2. évad

Péntek 21:10
Első adás: február 22.

DRÁGA ÖRÖKÖSÖK
Minden hétköznap 19:35

BARÁTOK KÖZT
Minden hétköznap 20:35

ÉJJEL-NAPPAL BUDAPEST
Minden hétköznap 21:30
Február 18-tól az RTLII-n!

A TANÁR 2. évad
Szombat 20:00

A MI KIS FALUNK – Folytatódik a harmadik évad
Szombat 20:00

MAGNUM P.I.
Az újraértelmezett sorozat indulási időpontját később jelentik be.