Bakai Mátyás október 9-ével lemondott a Rádió 1-et üzemeltető Radio Plus Kft. ügyvezető igazgatói posztjáról - közölte az Andy Vajna tulajdonában lévő társaság hétfőn délelőtt.

A piacon elfogadott és elismert szakember meglepetésszerű távozásáról a Rádió1 közleménye így fogalmaz: "döntésének indoka, hogy a rádiós szakember elvégezte azt a munkát, amelyet a rádió elindításakor vállalt. Vezetése idején az adó "15 hónap alatt a mintegy 1,4 milliós hallgatóságával az ország leghallgatottabb kereskedelmi rádiójává vált. Távozásával a Rádió 1 operatív irányítása és szakmai stábja nem változik, tulajdonosként Andy Vajna továbbra is ügyvezető igazgatója marad a vállalatnak".

Bakai Mátyás - aki a ROXY Rádió 1999-es megalapításával vált ismertté a rádiós piacon -, több mint két évvel ezelőtt lett a Radio Plus Kft. ügyvezetője. Ezen időszak alatt a szakember vezetésével indult újra a Rádió1 Budapesten, amely mára számos helyi rádióval összekapcsolódó hálózat, ma már országszerte 22 városban és azok vonzáskörzetében érhető el.

„A rádió tavalyi újraindulásakor arra vállalkoztam, hogy a Rádió 1-ből az ország egyik legsikeresebb és leghallgatottabb csatornáját építem fel. Mindezt a Rádió 1 kiváló szakmai csapatával közösen az elmúlt 15 hónapban sikerült elérnünk. A rádió tulajdonosával mindvégig kiváló volt az együttműködésünk” – olvasható Bakai Mátyás nyilatkozata a hétfői közleményben.

Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

Vajna pedig ezt írta a közleménybe: „Mátyás remek rádiós szakember, aki tapasztalt csapatával sikeresen vezette vissza a rádiós piacra a Rádió1 brand-et, amely előtte közel 5 évig nem szólt. A Rádió1 közleménye szerint Bakai Mátyás távozásával a cég irányítása nem változik, a cég operatív irányításáért továbbra is az a stáb felel, amelyik egy évvel ezelőtt érkezett a rádiócsatornához.