2019. január 18.

Távozik a Comedy Central programigazgatója

Kabai Zoltán közös megegyezéssel hagyja ott a 18-34 éves korosztályban harmadik legnézettebb tévének számító csatornát - írja az Index.

Kabai Zoltán 2015 óta irányította a Comedy Centralt. Négy évvel azután került a csatornához, hogy a nem régen szintén távozó Bartosz Witak került a Viacom regionális igazgatói posztjára. Ő 2014-ben az Indexnek azt mondta, hogy a cég hosszú távú célja, hogy a Viacom legyen a harmadik legnagyobb piaci szereplő, egyben a második legerősebb kábelportfólió Magyarországon.

Kabai Zoltán távozása egyrészt meglepő, mert a Comedy Central nagyszerűen teljesít, és hamarosan egy olyan műsorral jelentkeznek, amihez hasonló régóta nincs a piacon, viszont valahol meg várható is volt, hiszen Kabai Witak emberének számított, és úgy tudni, más elveket vall a tévézésről mint a Witak helyére kinevezett Elena Balmont - írják.

Kabai Zoltán a távozásával kapcsolatos hírt megerősítette, és az alábbiakat írta a portálnak: "Nagy megtiszteltetés volt számomra a Viacomnál dolgozni az elmúlt évek során. Örömmel tölt el, hogy a magyar Comedy Central nőtt relative a legnagyobb nézettségű Comedy csatornává a világon, hogy részt vehettem a lengyel csatornák életében és hogy a román és a cseh Comedy Centralt is elindítottuk, a sok kisebb csatornáról nem is beszélve. Emellett majdnem ezer órányi standupot, a Tömény Történelem sorozatot és más saját gyártású produkciót, rengeteg rövidfilmet is készítettünk 5 országban. Fantasztikus utazás volt."

Fesztiválgyőztes a Spektrum sorozata

1 napja

A „Tabukról tabuk nélkül″ 2019-ben bemutatott 2. évada megnyerte az olaszországi Oniros Filmfesztivál fődíját a dokumentumfilmek kategóriájában.