2012. október 03.

Távozik a közmédia szóvivője

Megszűnt a kommunikációs igazgatóság is. Ezentúl a nézőkkel-hallgatókkal való közvetlen kommunikációt helyezi előtérbe az MTVA.

Megszűnt a kommunikációs igazgatóság is. Ezentúl a nézőkkel-hallgatókkal való közvetlen kommunikációt helyezi előtérbe az MTVA.

Megszüntette kommunikációs igazgatóságát és a szóvivői pozíciót az MTVA. A változást a közmédia azzal indokolja, hogy a jövőben elsősorban a nézők-hallgatók tájékoztatására helyeznék a hangsúlyt, azaz a vállalati kommunikáció helyett a műsorkommunikáció kerül előtérbe - írja az MTI.

A hagyományos kommunikációs feladatokat október 1-jétől az újonnan felállított Sajtóiroda látja el, melyet az eddig is az MTVA-nál dolgozó Kovács Ákos irányít megbízott vezetőként. Ezt projektek szerinti kommunikáció egészíti ki.

Az online, web2-es felületek működtetése az Új Média Kft. és az MTVA Új Média Irodájának feladata lesz. E részlegek vezetője továbbra is Szabó Eszter, míg az eddigi kommunikációs igazgató, Tóth István Zoltán az egységek helyettes vezetőjeként folytatja munkáját.

Megújul az MTVA Közönségszolgálata is. A személyes találkozás lehetőségét a Nagymező utcai új Közönségszolgálati Irodában teremtik meg, várhatóan november 15-től, míg a telefonos és internetes részleg külön csoportként áll a nézők rendelkezésére. Ez utóbbi csapat Skype-on is elérhető lesz még az év folyamán - közölték.

A korábbiaknál összehangoltabban működik majd együtt az Arculati Iroda, a Tartalomfejlesztési Igazgatóság, a Promóciós Iroda, a Médiakutatási Iroda, az RTV Részletes és a Telehold műsorújságok, a frissen létrehozott Protokoll és Rendezvényszervező Iroda - amelynek megbízott vezetője Osváth Eszter -, az MTVA Sales House, a Sajtóiroda és az Új Média Iroda.

"Külön hangsúlyt kap a műsoros kommunikáció, amelynek célja, hogy nézőink, hallgatóink minél többet tudjanak meg műsorainkról, s maguk is - véleményükkel - alakíthassák a közmédia műsorát" - olvasható a közleményben. Emiatt a közeljövőben a terület önálló menedzsert kap. A szerkezeti változástól az MTVA azt várja, hogy a nézők több információt kapjanak a közmédia műsorairól, s ennek nyomán növekedjen a kiemelt műsorok nézettsége, hallgatottsága, illetve több emberhez jussanak el a közmédia hírszolgáltatásai is.

A közmédia közlése szerint az átalakítás nem jár sem a költségek, sem a létszám növekedésével. Az eddigi szóvivő, Cserháti Ágnes közös megegyezéssel távozik az MTVA-tól.