2019. november 05.

Taylor Swift és a Green Day is a nyertesek között

Huszonharmadik alkalommal adták át az MTV European Music Awards legjobbjainak járó díjakat.

A 2019-es MTV EMA-n Taylor Swift nyerte a legjobb videónak járó díjat, a ME! ft. Brendon Urie of Panic! At The Disco számáért, a legjobb előadó Shawn Mendes lett, míg Billie Eilish két kategóriában is tarolt: a legjobb új előadó címet és a legjobb dalnak járó díjat is ő vihette haza. Hasley is duplázott, a legjobb pop előadónak és a legstílusosabb előadónak járó díjat is ő kapta. A legjobb HipHop kategória győztese Nicki Minaj lett, míg a legjobb feltörekvő előadónak Ava Max-et választották.

A zenei gálát Dua Lipa nyitotta meg új számával, a Don’t Start Now-val, majd a show házigazdája Becky G – aki nem egyszer váltott látványos ruhakosztümöt – többek között Akonnal is fellépett, előadva első közös reggaeton számukat, a Como No-t. A koreai fiúbanda, az NCT 127 a Highway to Heaven című lemezükből készült egy előadással. A show-t az Oasis frontembere, Liam Gallagher zárta egy vonós hangszeres produkcióval – őt illette meg a Rock Icon díj, melyet először idén adtak az MTV EMA történetében.

Idén másodszorra választottak győztest a Generation Change kategóriában, mellyel olyan fiatalokat díjaznak, akik kiemelt globális problémákra hívják fel a figyelmet, mint például a klímaváltozásra, a megkülönböztetésre vagy a jogi egyenlőség kérdésére.

A spanyolországi gálán Király Viktor menyasszonyával vonult végig a vörös szőnyegen, képviselve hazánkat, és social media felületein tudósított a rajongóknak.

Címkék: média mtv ema zene

Indexesek: Lesz másik!

19 órája

Az Index egyik felmondó újságírója, Kárpáti Márton osztott egy képet Facebook-oldalán vasárnap este, amit aztán a Távozó indexesek Facebook-oldal is közzétett: Lesz másik!