2014. szeptember 01.

Tehetségkutat a köztévé

A Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsorba három korcsoportból várták a hangszeres fiatalok jelentkezését az ország minden területéről.

A Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsorba három korcsoportból várták a hangszeres fiatalok jelentkezését az ország minden területéről.

Az M1 műsora a klasszikus zenei tehetségek bemutatását célozta meg, azzal a küldetéssel, hogy minél szélesebb rétegekkel ismertesse és szerettesse meg a komolyzenét. Az MTVA közlése szeint az ötlet nemcsak itthon, hanem az egész világon egyedülállónak számít.

Már folyamatosan zajlik a Virtuózok meghallgatása, amire mintegy kétezer, kiemelkedő tehetségű, 6 és 24 év közötti fiatal nyújtotta be jelentkezését. Tudásukat az előválogatók során egy szakmai bizottság térképezte fel.

"Ebben a műfajban a tehetségen kívül sok ezer óra befektetett munka, élethosszig tartó gyakorlás az, amely garantálja az érvényesülést. A komolyzene ezáltal kiváló példa lehet arra, hogy visszaadjuk a munkába vetett hitet, hiszen az igazi teljesítményhez mindig csak munkán keresztül vezet az út” – mondta el Peller Mariann, a Virtuózok producere.

A kezdeményezés kiemelt figyelmet fordít a szociálisan rászoruló tehetségek felkutatására és gondozására. A decemberben záruló műsornak a jelenleg alakuló öttagú zsűri döntése alapján három győztese is lesz (korcsoportonként egy), akik mind egy-egy lemezfelvétellel, illetve egy-egy amerikai fellépéssel gazdagodhatnak. Hármuk közül pedig a nézők választják majd ki azt az egy szerencsés fődíjast, aki egy éven át havi egy millió forintot kap, amit zenei karrierjére fordíthat.

Indul A Bank és a Bezár a bazár! a TV2-n

10 órája

6 kérdés – 6 perc – 60 millió forint! - ma este 20:45-től Stohl András műsorvezetésével elstartol A Bank, a TV2 legújabb, hazai fejlesztésű kvíz show-ja.