2014. szeptember 01.

Tehetségkutat a köztévé

A Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsorba három korcsoportból várták a hangszeres fiatalok jelentkezését az ország minden területéről.

A Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsorba három korcsoportból várták a hangszeres fiatalok jelentkezését az ország minden területéről.

Az M1 műsora a klasszikus zenei tehetségek bemutatását célozta meg, azzal a küldetéssel, hogy minél szélesebb rétegekkel ismertesse és szerettesse meg a komolyzenét. Az MTVA közlése szeint az ötlet nemcsak itthon, hanem az egész világon egyedülállónak számít.

Már folyamatosan zajlik a Virtuózok meghallgatása, amire mintegy kétezer, kiemelkedő tehetségű, 6 és 24 év közötti fiatal nyújtotta be jelentkezését. Tudásukat az előválogatók során egy szakmai bizottság térképezte fel.

"Ebben a műfajban a tehetségen kívül sok ezer óra befektetett munka, élethosszig tartó gyakorlás az, amely garantálja az érvényesülést. A komolyzene ezáltal kiváló példa lehet arra, hogy visszaadjuk a munkába vetett hitet, hiszen az igazi teljesítményhez mindig csak munkán keresztül vezet az út” – mondta el Peller Mariann, a Virtuózok producere.

A kezdeményezés kiemelt figyelmet fordít a szociálisan rászoruló tehetségek felkutatására és gondozására. A decemberben záruló műsornak a jelenleg alakuló öttagú zsűri döntése alapján három győztese is lesz (korcsoportonként egy), akik mind egy-egy lemezfelvétellel, illetve egy-egy amerikai fellépéssel gazdagodhatnak. Hármuk közül pedig a nézők választják majd ki azt az egy szerencsés fődíjast, aki egy éven át havi egy millió forintot kap, amit zenei karrierjére fordíthat.

Kétéves az NMHH Szélessáv.net oldala

13 órája

Az oldalt az NMHH azért hozta létre, hogy a széles sávú szolgáltatások főbb jellemzőit folyamatosan hitelesített adatbázis segítségével lehessen ellenőrizni.