2012. október 01.

Telekom-elbocsátások

A Magyar Telekom megállapodott szakszervezetekkel az anyavállalatot érintő 2013. évi létszámleépítésről és egyéb költséghatékonysági intézkedésekről.

A Magyar Telekom megállapodott a társaságnál működő érdekképviseletekkel az anyavállalatot érintő 2013. évi létszámleépítésről és egyéb költséghatékonysági intézkedésekről.

A megállapodás értelmében a társaság 2013-ban 500 munkavállaló elbocsátását tervezi. A többség várhatóan 2012 végével távozik a Társaságtól. A fenti szám nem tartalmazza többek között a vezetői állomány csökkenését és a nyugdíjazással megvalósuló munkaviszony-megszüntetéseket. A további költséghatékonyság elérése érdekében szervezeti átalakítások is várhatóak, amelyek 2013. január 1-jén lépnek életbe. A béren kívüli juttatások rendszerének egy eleme változik, a halasztott kezdetű nyugdíjkiegészítő biztosítás munkáltatói hozzájárulásának mértéke 25%-kal csökken. A végkielégítéssel kapcsolatos költségek teljes összege megközelítőleg 6 milliárd forintot tesz ki, amelynek döntő hányadát 2012 negyedik negyedévében fizetik ki.

Az érdekképviseletekkel kötött megegyezés szerint az anyavállalat munkatársai 2013. áprilistól 4%-os bérfejlesztésben részesülnek annak érdekében, hogy megőrizzék azon munkatársak bérének reálértékét, akik a továbbra is társaságnál maradnak.

"A fenti intézkedésekkel célunk, hogy a 2011. évi végkielégítéssel kapcsolatos ráfordítások és aktiválás nélküli Teljes Munkaerő Menedzsment (TWM) költségekhez képest 2013-ra 5,8 milliárd forintos megtakarítást érjünk el, ami a két év alatt 5,6%-os csökkenéssel egyenértékű. Ennek következtében, a 2008-2013-ig terjedő 5 éves időszakban a végkielégítéssel kapcsolatos ráfordítások és aktiválás nélküli, valamint a TWM költségstruktúrában bekövetkezett változásokkal korrigált TWM költségek összesen 18,4%-kal csökkennek" - olvasható a Magyar Telekom sajtóközleményében.

 

Rádiós pályázatok

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.