2012. október 01.

Telenor-minitendert nyert a Trenkwalder

Megváltozott munkaképességűek csomagolják a feltöltő kártyás telefonok egy részét.

Szeptembertől a Trenkwalder Kft. megváltozott munkaképességű dolgozói csomagolják a Telenor feltöltő kártyás telefonjainak egy részét. A társadalmi felelősségvállalás jegyében meghirdetett CSR-tender egyik követelménye volt, hogy a feladatokat csökkent munkaképességűek lássák el. A márkázott termékek összeállítása nagy precizitást és odafigyelést igényel, a Trenkwalder munkájával a mobilcég maradéktalanul elégedett.

A Trenkwalder Csoport 2009 óta működteti csökkent munkaképességűeket foglalkoztató 1250 m²-es rehabilitációs üzemét Budapesten. Az üzemben megváltozott munkaképességű dolgozók az úgynevezett polcos termékek közül a feltöltő kártyás telefonok márkázott csomagolását végzik a Telenor megbízásából.

A Trenkwalder eddig 10 ezer dobozt állított össze és látott el az értékesítéshez szükséges kódokkal. A karácsonyi megnövekvő forgalmat figyelembe véve arra számítanak, hogy munkatársaik év végéig több tízezernyi darabot készítenek el. A vállalat a kapacitás bővítése érdekében 2011-ben elindította 850 m²-es edelényi (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) rehabilitációs üzemét, ahol főként csomagolóanyag-gyártást, illetve édesipari termékek csomagolását végzik. A Trenkwalder csoportszinten jelenleg 135 megváltozott képességű munkavállalót foglalkoztat.

„A ránk bízott feladat bonyolult és nagy odafigyelést igényel. Örülök, hogy ezen a területen is sikerült bebizonyítanunk, hogy ugyanolyan színvonalon tudunk teljesíteni, mint a nem megváltozott munkaképességű dolgozók. Hazánk piacvezető munkaerő-kölcsönzőjeként azért szeretném erre a tényre felhívni a munkáltatók figyelemét, mert a csökkent munkaképességűek foglakoztatási szintje igen alacsony, a munkanélküliségi rátájuk 24,9%. A Telenor felelős vállalatként felismerte, hogy logisztikai tevékenységébe csökkent munkaképességűeket is be tud vonni, ennek köszönhető a közöttünk létrejött együttműködés.” – mondta Dr. Szabó Tamás, a Trenkwalder ügyvezető igazgatója.