2011. április 07.

Telenor mobilnet hagyományos telefonokra

A Klikkel a hagyományos telefonkészülékekkel rendelkezőket nyernék meg a mobiltelefonon keresztüli internetezésnek.

A Klikkel a hagyományos telefonkészülékekkel rendelkezőket nyernék meg a mobiltelefonon keresztüli internetezésnek.

Klikk néven indított új szolgáltatást a Telenor, melynek célja, hogy a nem-okostelefonosok is mobilnetezzenek. Számlás és kártyás előfizetéssel is igénybe lehet venni, viszont bizonyos tarifacsomagokhoz nem kapcsolható. Három hónapos díjmentes tesztidőszak van, utána átalánydíajt kell fizetnie a felhasználónak. A csomagban 100 MB adatforgalom van benne.

A szolgáltatás egyik alapeleme az ingyenesen letölthető Opera Mini böngésző, erre előre beállították a Telenor mobil oldala mellett például a Facebookot, a Gmailt, az Indexet és a Startlapot is.

A mobilszolgáltató korábbi kutatásai szerint a magyarok főként utazás közben neteznek mobiljukon (58%), de otthon (40%) és a munkahelyükön is csatlakoznak. Egy tavalyi felmérésből kiderül: a 15-64 év közötti magyarok 44 százaléka gondolja úgy, hogy telefonja alkalmas az internetezésre, ugyanakkor közülük csak minden ötödik használja a netet a telefonján. Ráadásul az ügyfelek jelentős része nincs is tisztában készüléke internetképességével. A megkérdezettek közel kétharmada még nem fedezte fel a mobilinternet-használatot, egyharmaduk túl drágának gondolja a szolgáltatást.

Címkék: telenor mobilnet