2013. december 04.

Televíziós támogatásokról és filmes pályázatok kiírásáról döntött a médiatanács

Huszonhárom televíziót támogat összesen 107 millió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.

Huszonhárom televíziót támogat összesen 107 millió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.

Kollarik Tamás, a testület tagja az MTI-nek elmondta, hogy a Médiatanács a helyi és körzeti televíziók hír-, valamint a közéleti és kulturális magazinműsorainak készítését is támogatja. Keddi ülésén az idei pályázatának harmadik fordulójában hirdetett nyerteseket. Közéleti magazinműsor kategóriában kilenc tévé nyert összesen 25,6 millió forintot, hírműsorok gyártására hét médium között osztottak szét 67 milliót. Kulturális magazin kategóriában is lehetett indulni, itt is hét tévé nyert csaknem 14 millió forint támogatást.

A nyertesek között van a KiSDuNa TV Dunaharaszti, a Komló és Térsége Televízió, a Híd Televízió Barcs, a Karcag Televízió, a Sárrét TV Földes, a Putnoki Városi Televízió, a Tolnatáj Televízió, a Győr+ Televízió, a Körös Televízió, a Halom Televízió, a TV Szentendre, a Városi TV Szeged és a Hegyvidék Televízió is.

A médiatanács elfogadta a Huszárik Zoltán kisjátékfilmes, a Fehér György tévéfilmes, valamint az Egri Lajos forgatókönyvírói pályázatok 2014-es felhívásait, és ezeket a pályázati naptárban is közzétette.

A testület a Magyar Média Mecenatúra program fennállása óta eddig több mint 270 alkotást indított el, köztük 94 dokumentumfilmet, 80 ismeretterjesztő filmet és 43 animációs alkotást is finanszírozott, valamint lehetőséget adott online filmek készítésére és azonnali forgatásokhoz is hozzájárult. Az alkotások jelentős részével már találkozhattak a nézők a közmédiában, ahol az idén csaknem 80, míg jövőre már 140 filmet mutatnak be.

A pályázatok részletei és a nyertesek sora december 9-én jelenik meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási területének honlapján.