2017. szeptember 28.

Teltházas volt a 18. Internet Hungary konferencia

Közel 2500-an voltak kíváncsiak a Balaton partján a Felforgatók világára és arra, hogy mennyire vagyunk késésben.

A konferencia idén azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a felforgatók világ köré építi fel az eseményt. A mottója a Késésben vagy? volt, amelyre az előadók nagyrésze igyekezett választ adni, a témában mind a szabályozó mind az eszköz és technológiai oldal is megszólalt. A pénzügyi szektor vonatkozásában a szakértők kiemelték, hogy a fintecheszközök és technológiák jelentős változásokat hoznak a szektorban, amelyre a többség még nem áll teljesmértékben készen, pedig az idő őket sürgeti.

A konferencián a résztvevők megismerkedhettek a virtuális valóság valamint az esport világával, helyet kapott egy külön esport szekció is, ahol sportmarketing és esport szakértők osztották meg a véleményüket a dinamikus ütemben növekvő iparágról. Hazánkban még viszonylag gyerekcipőben jár ez az iparág, ugyanakkor külföldön már dübörög. Nagyjából 260 millió ember néz rendszeresen e-sportot. Az iparág értéke ez év végére a 696 millió dollárt is elérheti, derült ki az esport kapcsán számos előadásból.

„Azt gondolom, hogy ismét egy nagyon sikeres rendezvényt zártunk. Közel 2500-an voltunk a konferencián. Az eddigi visszajelzések alapján idén is sikerült egy olyan tartalmat, programot összerakunk, amely értéket képviselt a jelenlévők számára” – mondta Csermely Ákos, az Internet Hungary konferenciafőszervezője.