2017. január 13.

Tematikus napot tart a DoQ

Középpontjában az Amerikai Egyesült Államok története és leghíresebb eseményei állnak.

Tematikus műsorral indítja a vasárnapot a DoQ, melynek középpontjában az USA áll. 11.00-től Az elveszett Kennedy családi filmek című dokumentumfilm kerül képernyőre, amely Amerika egyik legbefolyásosabb famíliájának zárt ajtók mögött zajló életébe enged betekintést.

Ebéd után, 13.00-tól az Amerika: Az Egyesült Államok története című sorozattal folytatódik a műsor, amely olyan régi társadalmi problémákat feszeget, melyeknek még ma is érezni hatását. A válogatott epizódokból megismerhetjük, hogy európai telepesek kis csoportja hogyan lázadt fel a gyarmatosító hatalom ellen, és vált hét generáció alatt igazi amerikaivá, illetve azt, hogy 13 gyarmat miként alapozta meg a mai szuperhatalmat a függetlenségi nyilatkozat aláírásával.

15:00-tól Az Elnöki különgép című dokumentumfilm kerül képernyőre, melyből megismerhetjük az Air Force One-t, annak személyzetét, speciális berendezését és az elnöki utakhoz szükséges óvintézkedéseket. Ezt követően, 16.00-tól az U.S.A című sorozat nyújt idegenvezetés az ország egyes államaiban.

A tematikus nap 18:00-kor zárul A Kennedy gyilkosság: 24 órával később című dokumentumfilmmel, amelyben a dallasi gyilkosság részleteit ismerhetik meg a nézők, miközben betekintés nyerhetnek a tragikus merénylet utáni kritikus 24 óra eseményeibe is.

Tematikus vasárnap a DoQ-n 11.00-18.00-ig.