2011. február 28.

Temetik a blogot

Szaporodnak a blogolás elsorvadására utaló jelek a nemzetközi média tudósításaiban. A legfrissebb hír, hogy a Metro számol le oldalain a blogokkal.

Szaporodnak a blogolás lassú elsorvadására utaló jelek a nemzetközi média tudósításaiban. A legfrissebb hír, hogy az ingyenes kiadványokat megjelentető Metro International egyszerűen kiiktatja online kiadásának oldalairól a blogokat. Azzal indokolja, hogy azok nem vonzottak hirdetőket.

A legfrissebb hírek szerint a svéd Metro International egyszerűen kiiktatja online kiadásának oldalairól a blogokat. Az ingyenes lapcsoport azzal indokolja döntését, hogy azok nem vonzottak hirdetőket.

A The New York Times pedig nemrég arról cikkezett, hogy a fiatalabb korosztály rohamos tempóban vált át a blogolásról a Facebook-ra és a Twitterre. A blog kihalását két dologra vezetik vissza: az első, hogy szélesebb körben és célzottabban lehet véleményt nyilvánítani a közösségi média fentebb említett felületein, a másik, hogy a zömében terjedelmesebb blogok írása (és olvasása is….) nagyobb szellemi és időbeli befektetéssel jár és erről a fiatalabb korosztály szívesen lemond.

Az argentin Lanacion.com.ar internetes lap is terjedelmes írást szentel a jelenségnek, hivatkozva több amerikai forrásra, s első helyen a Pew Research Center amerikai kutatására, amely már a 2006 és 2009 közötti időszakra kimutatta: a 12-17 éves korosztály blogolása a felére esett vissza, a korcsoportból tavaly már csak 14 százalék foglalkozott blogokkal a neten. A 18-33 éves korcsoportból a blogok tavaly 2 százalékkal kevesebb embert érdekeltek, mint 2008-ban.

Ezen jelek alapján elég gyorsnak látszik a blog műfaj leáldozása ahhoz képest, hogy csupán bő tíz éve kezdett csillaga felívelni.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

9 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

16 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.