2019. április 25.

Tenki Réka: „Nem tudom kimondani, hogy jó vagyok”

Tenki Réka 33 éves korára jelentős szakmai sikereket ért el: játszott a legtekintélyesebb művészszínházakban és kapott díjat a DTK szerint is katartikus Egyasszony című monodrámáért.

„Mindig mondom a barátaimnak, Sanyinak [Csányi Sándor színész, Réka férje], a szüleimnek, hogy ha bármikor azt érzik, hogy középszerű vagyok, vagy nem vagyok elég jó, vagy kezdek linkeskedni, vagy elhiszem azt, hogy nekem már nem kell dolgoznom, azonnal szóljanak, mert nem akarok középszerű lenni. Én minden egyes alkalommal bizonyítani akarok a kollégáimnak, a családomnak, de leginkább magamnak. És mindig egyre nehezebb, mert minél többet teljesítesz, annál többet várnak tőled” – avatta be életének kulisszatitkaiba D. Tóth Krisztát Tenki Réka.

Arra a kérdésre, hogy képes-e azt mondani magának: „Ma este jó voltam!”, azt válaszolta, hogy nem: „Azt tudom kimondani, hogy jól sikerült az előadás. Olyat tudok mondani, hogy »na, ez most olyan volt, amire gondoltam, hogy legyen.«

Az Elviszlek magammal legfrissebb epizódjában az is kiderült, hogy amikor Réka elbizonytalanodik, akkor a férje, Csányi Sándor adja vissza az önbizalmát:„A férjem nagyon bölcs ember, ő sok jót szokott nekem mondani, amivel megerősít engem.”

A két színész tíz éve, a Poligamy című film forgatásán jött össze, azóta együtt vannak, 2014-ben pedig megszületett Luca lányuk. DTK-val együtt ő maga is rácsodálkozott arra, hogy milyen régóta működik a kapcsolatuk.

„Főleg úgy, hogy azóta építkeztünk is, úgyhogy mindent megtettünk azért, hogy elváljunk, de nem sikerült” – mondta nevetve, majd azt is elárulta, hogy Sanyi nemcsak jótanácsokkal segíti, hanem néha virágot, ebédet vagy vacsorát hagy az Örkény Színház portáján, amikor ő dolgozik.

Káel Csaba lesz az új filmügyi kormánybiztos

2 napja

Káel Csaba, a Művészetek Palotája (Müpa) vezérigazgatója lesz az új filmügyi kormánybiztos szeptember 1-jétől - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatón.