2011. január 05.

Tényezővé tenné az m1-et Rákay Philip

A köztévé Ma Reggel című műsorában beszélt terveiről az m1 csatorna hétfőn munkába álló új intendánsa.

A köztévé Ma Reggel című műsorában beszélt terveiről az m1 csatorna hétfőn munkába álló új intendánsa. Rákay Philip szerint nem gond, ha egy újságíróról tudni lehet a pártpreferenciáját és az értékrendjét, azt viszont nem szeretné, ha a személye körüli polémia az MTV-nek ártana.

Sokkal becsületesebb, ha egy újságíróról tudni lehet a pártszimpátiáját vagy értékrendjét, mintha a függetlenség álarca mögé rejtőzve ír szubjektív véleményeket - mondta el Rákay Philip a Magyar Televízió (MTV) reggeli műsorában. Ezzel azokra a kritikákra válaszolt, amelyek szerint korábbi HírTV-s, s legfőképpen a Fideszhez közvetlenül köthető szerepe miatt nem tudja a köztévé vezérigazgatójának kiegyensúlyozottsággal kapcsolatos elvásárait teljesíteni.

Hozzátette: nem szeretné, ha ő lenne a téma, s bármilyen módon negatívan befolyásolná a polémia az MTV megítélését és törekvéseit. Ami a terveit illeti, nem sokat árult el, mivel csak jövő hétfőn áll munkába, s azt követően nyilatkozhat felelősen arról, hogy mit örökölt, s milyen további teendők vannak. A cél mindenesetre az, hogy a nézők visszajöjjenek és a köztévé főadója ismét tényezővé váljon.

Annyi bizonyos, hogy az új intendáns által megálmodott m1 szeptemberben mutatkozik be. Rákay feladata Medveczky Balázs utasítása alapján az, hogy a csatornaprofil kialakítása kapcsán "engedje el a fantáziáját", s nem kell politikai, technikai kérdésekkel foglalkoznia. A jövőben az új magyar tévéfilmes produkciók mellett a sorozatok, a showműsorok és a poltikai háttérműsorok megújítása is napirendre kerül.

Címkék: MTV rákay philip

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

4 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.