A kérdés csak az, hogy a nekünk kicsit öszvéresnek tűnő megoldást mennyire díjazzák (szó szerint és képletesen) a tengerentúli felhasználók, akik sokallják a tévés előfizetés tarifáját, ugyanakkor ki is dobnának jó pár kéretlen csatornát programcsomagjukból.

A Bloomberg értesülése szerint a technikai hátteret már meg is teremtették az Unplugged nevű szolgáltatáshoz, amely interneten keresztül terjesztett tévécsatornák csokra lesz. A terv a cég legfőbb prioritásai közé tartozik, és már gőzerővel keresik hozzá a tartalmat; olyan médiabirodalmakkal tárgyaltak már a projektről, mint a Comcast Corp-féle (a napokban a DreamWorks-szel felturbózott) NBCUniversal, a Viacom Inc., a Twenty-First Century Fox Inc és a CBS Corp.

Ha a terv megvalósul, részben előfizetői alapra helyezhetik a világ legnagyobb hirdetésekkel finanszírozott videóoldalát, amely most nem kívánta kommentálni az értesülést. Az információ szerint az Unplugged jóval több prémium tartalmat kínál majd, mint a tavaly ősszel bevezetett YouTube Red, ezzel is növelve a szolgáltatás által lekötött felhasználói médiaidőt.

A hírügynökség arról ír: 2012 óta megy az agyalás a YouTube-nál az online kábelszolgáltatás bevezetéséről, de ez az első alkalom, hogy ismertté vált a név és a tervezett tartalom néhány részlete. A dolog az elmúlt hónapokban vált sürgőssé, mivel az Apple és az Amazon is hasonló projekten dolgozik, a Dish Network és a Sony pedig már be is vezette szolgáltatását.

A Bloomberg úgy tudja, a YouTube (az amerikai piacon barátinak számító), 35 dollár alatti áron kínálná a négy nagy tévéhálózat főbb csatornáit összefogó alapcsomagját, amihez kisebb, pár adót tartalmazó extrapakkokat vehet a felhasználó, némi felárért. A harc egyik terepe épp az lehet, sikerül-e ilyen mélyre nyomni az árat, vagy a nagy médiabirodalmak valamelyik riválissal egyeznek meg, amelyik többet kínál az online műsorterjesztésért. Ugyanakkor a tartalomtulajdonosok is döntési helyzetbe kerülnek, hiszen ha olcsóbban adják portékájukat, esetleg megállíthatják az előfizetést drágálló közönség lemorzsolódását.

Forrás: .

Halottak hete a Hajnaliban

1 napja

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora november első hetében mindenszentek ünnepére és a halottak napjára emlékezik. A zenei összeállításban az ünnephez illő dallamok szólalnak meg erdélyi vonósbandák előadásában.