2014. március 26.

Terjedő fizetőfalak

Két ígéretes piacon is beindult a szervezkedés annak érdekében, hogy hatékonyan monetizálják a felhasználók számára vonzó tartalmakat.

Két ígéretes piacon is beindult a szervezkedés annak érdekében, hogy hatékonyan monetizálják a felhasználók számára vonzó tartalmakat.

A svájci Tamedia kiadó 2,5 millió eurót fordít saját rendszerének kialakítására. Start március utolsó napján. Ez a Tages-Anzeiger és a Berner Zeitung esetében is azon a már működő – például az NZZ által használt – modellen alapul, amely bizonyos mennyiségű írást ingyen tesz hozzáférhetővé. A kvóta várhatóan havi 10-15 cikk lesz.

Hollandiában Blendle néven foghatják össze a nagyobb lapokat. Itt viszont nem a mennyiség, hanem a minőség (vagy inkább annak hiánya) szab határt az ingyenességnek. Ha ugyanis nem tetszik valamelyik írás az ügyfélnek, akkor azért nem kell csengetnie. A Blendle szervezője szerint a szolgáltatás gyakorlatilag úgy működne, mint az iTunes újságírásra átszabott változata.

Tulajdonost vált az Új szó és a Vasárnap

10 órája

A Penta csoport eladja a Petit Press kiadóban birtokolt részvényei egy részét, ugyanakkor a magyar lapok a Penta tulajdonában levő News and Media Holdinghoz kerülnek.

Indul a nevezés a Zöld Béka Díjért

15 órája

A díj amellett, hogy elismeri a legjobb fenntarthatósági jelentést készítő cégeket, kiváló lehetőség arra, hogy a társaságok felmérjék, hol tartanak a beszámoló készítésre vonatkozó uniós előírás teljesítésében.