2010. szeptember 29.

Terjeszkedik a KidsCo

A térség több államában indult rohamra a KidsCo. És már látszanak is az első eredmények. A társaság nemrég Ausztriában talált partnerre.

A térség több államában indult rohamra a KidsCo. És már látszanak is az első eredmények. A társaság nemrég Ausztriában talált partnerre, most pedig az egykori keleti blokk két méretes (és fizetőképes kereslet hiányában sem lévő) piacán lépett egyet-egyet.

Előbb a Plejadesz Multimedija nevű helyi tartalomszolgáltatóval egyezett meg arról, hogy kizárólag a partner hálózatán keresztül kínálja műsorait Oroszországban. A megállapodás révén számos grúz, moldovai, orosz és örmény kábelhálózatba, IPTV-rendszerbe és lekérhető szolgáltatásokat kínáló platformra juthatnak el a gyerekekre koncentráló társaság műsorai,

A megoldás nem új, hiszen korábban már hasonló egyezséget kötöttek a macedóniai On.net, a lengyel TPSA, valamint a romániai Botu Communication, Dynamic Distribution és GMB Computers nevű cégekkel.

A lengyel piacon tovább erősített most a KidsCo; a napokban állapodott meg a Toya kábelszolgáltatóval, hogy lekérhető szolgáltatásokkal toldja meg már bejáratott csomagját. A 160 ezer előfizetővel rendelkező társaság így további támogatást kap nemrég indított VoD-platformjához. A KidsCo napjainkban kilencvennél is több országban, összesen 18 nyelven érhető el. Régiónkban a horvát, a lengyel, a macedón, a magyar, a moldovai, az orosz, a román, a szlovén és az ukrán piacon vannak jelen.

A londoni székhelyű csatorna 2007 szeptemberében indult el, de ekkor még csak a lengyel, a román és a török nézők láthatták a műsort. Az alapító trió egyik tagja a kanadai Corus Entertainment, a másik az amerikai DIC Entertainment produkciós társaság, a harmadik pedig a Sparrowhawk Media Group volt. utóbbit még abban az esztendőben felvásárolta az NBC Universal. Az indulás után háromnegyed évvel a DIC is új gazdára talált, mégpedig a Cookie Jar Group személyében.