2011. január 26.

Termel a Twitter reklámpénzt, de még nem eleget

Az eMarketer piackutató intézet szerint a Twitter hirdetési bevételei az idén már elérhetik a 150 millió dollárt is.

Az eMarketer piackutató intézet szerint a Twitter hirdetési bevételei az idén már elérhetik a 150 millió dollárt is.

Az eMarketer szerint a Twitter hirdetési bevételei az idén már elérhetik a 150 millió dollárt is. A mikroblog szolgáltatás tehát nagyot fejlődhet a tavalyi 45 millió dollár körüli reklámbevételeihez viszonyítva, bár az eMarketer úgy becsüli, hogy az Egyesült Államokra jut a fenti idei bevételből 140 millió dollár.

A 2010-re várt összeg elég szerénynek mondható a Facebook tavalyi csaknem 1,9 milliárd dolláros hirdetési bevételéhez képest, bár utóbbi közösségi oldalt több mint fél milliárd ember használja, míg a twitterezők száma a világon 175 millió körül van - emlékeztet a WARC.

A Twitter esetében jövőre a bevételek elérhetik a 250 millió dollárt is, köszönhetően annak, hogy egy ideje a hirdetők a felkapott témák listájához (trendek) kapcsolódva is hirdethetnek. Az eMarketer elemzője szerint ha a Twitter nagyobb közösséget képes vonzani, akkor a hirdetőket még jobban meg tudja majd győzni.

Már vannak sikeres példái a nagy büdzsével rendelkező hirdetők megszerzésére: például a Coca-Cola a labdarúgó világbajnokság idején eredményesen kampányolt a Twitteren, míg a legutóbb a Nissan jelezte, hogy a vártnál többen szóltak hozzá 24 órás folyamatos hirdetési kampányához a Twitteren.