2011. március 04.

Tévéket büntetett a Médiatanács

Tizenhat esetben döntött a testület, ebből öt végződött pénzbüntetéssel. A legnagyobb bírságot az RTL Klub szedte össze.

Tizenhat esetben döntött a testület, ebből öt végződött pénzbüntetéssel. A legnagyobb bírságot az RTL Klub szedte össze.

Tizenegy esetben figyelmeztetést, ötben pedig pénzbírságot rótt ki a Médiatanács 2011. március 2-i ülésén. A NeoFM megúszta figyelmeztetéssel, mivel első alkalommal fordult elő, hogy nem megfelelően tüntette fel a támogatót reggeli műsorában. Több kisebb médium is hasonló figyelmeztetést kapott a testülettől.

Rosszabbul járt az RTL Klub, amely több mint hétmillió forintos büntetést kapott tavalyi jogsértésekért. A csatorna többször nem jelölte megfelelően a korhatár besorolást, illetve az egyik műsorában egy ismert sportoló reklámfeliratot viselt az öltözékén. A TV2 kétmillió forintot fizethet, burkolt reklám miatt.

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

6 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

6 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.