2013. szeptember 04.

Tévés fejlesztési központot nyitott Budapesten a Deutsche Telekom

Hét régiós piac televíziós szolgáltatás-fejlesztését hangolják össze a magyar piacon.

Hét régiós piac televíziós szolgáltatás-fejlesztését hangolják össze a magyar piacon.

A Magyar Telekom szervezetébe illesztett nemzetközi televíziós szolgáltatóközpontot (International TV Service Center) hozott létre a Deutsche Telekom (DT) - írja az MTI. A központ a beszámoló szerint "a minőségi tartalomfogyasztást előremozdító megoldásokon dolgozik", és a német anyacég magyar, szlovák, román, horvát, görög, macedóniai és montenegrói fejlesztésein dolgozó mintegy 150 szakember munkáját hangolja össze.

Magyarországot elsősorban a helyi piacon szerzett tapasztalat, a televíziós szolgáltatások fejlettsége és a kedvező földrajzi helyzet miatt választották - mondta Thomas Staneker, a központ vezetője. Hozzátette: a DT térségi vállalatai eddig külön-külön végezték a technológiai fejlesztéseket, a budapesti központ azonban egyesíti a hét vállalatnál meglévő tudást.

Koncz Péter, a Magyar Telekom stratégiai igazgatója kiemelte: az új szervezeti egység a DT kompetenciaközpontja, és ezért nagy eredmény, hogy azt a magyarországi leányvállalaton belül hozták létre. A szolgáltatóközpont megnyitása szerinte azt is jelzi, hogy a német anyavállalatnak továbbra is hosszú távú tervei vannak a magyar piacon.

A fejlesztői csoport legutóbbi eredménye Magyarországon a Moziaréna nevű szolgáltatás.

Rádiós pályázatok

1 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.