2013. szeptember 04.

Tévés fejlesztési központot nyitott Budapesten a Deutsche Telekom

Hét régiós piac televíziós szolgáltatás-fejlesztését hangolják össze a magyar piacon.

Hét régiós piac televíziós szolgáltatás-fejlesztését hangolják össze a magyar piacon.

A Magyar Telekom szervezetébe illesztett nemzetközi televíziós szolgáltatóközpontot (International TV Service Center) hozott létre a Deutsche Telekom (DT) - írja az MTI. A központ a beszámoló szerint "a minőségi tartalomfogyasztást előremozdító megoldásokon dolgozik", és a német anyacég magyar, szlovák, román, horvát, görög, macedóniai és montenegrói fejlesztésein dolgozó mintegy 150 szakember munkáját hangolja össze.

Magyarországot elsősorban a helyi piacon szerzett tapasztalat, a televíziós szolgáltatások fejlettsége és a kedvező földrajzi helyzet miatt választották - mondta Thomas Staneker, a központ vezetője. Hozzátette: a DT térségi vállalatai eddig külön-külön végezték a technológiai fejlesztéseket, a budapesti központ azonban egyesíti a hét vállalatnál meglévő tudást.

Koncz Péter, a Magyar Telekom stratégiai igazgatója kiemelte: az új szervezeti egység a DT kompetenciaközpontja, és ezért nagy eredmény, hogy azt a magyarországi leányvállalaton belül hozták létre. A szolgáltatóközpont megnyitása szerinte azt is jelzi, hogy a német anyavállalatnak továbbra is hosszú távú tervei vannak a magyar piacon.

A fejlesztői csoport legutóbbi eredménye Magyarországon a Moziaréna nevű szolgáltatás.

Legendás rockerek A Dal színpadán

2 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

2 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.