2014. augusztus 06.

Tévés módra veszik a videóhirdetéseket a britek

A szegmensben nagy szerepet játszik a programozott vásárlás is.

A szegmensben nagy szerepet játszik a programozott vásárlás is.

A brit hirdetők 96 százaléka mostanra ugyanúgy vásárolja az online videóhirdetéseket, mint a televíziós szpotokat, derül ki a Videology 2014 második negyedévére vonatkozó adataiból. Ez azt jelenti, hogy fix CPM-mel és garantált megjelenésekkel dolgoznak.

Ennek az a jelentősége, hogy mind a hirdetők, mind a fogyasztók részéről igény jelentkezett a képernyőkön átívelő márka- illetve tartalmi élmény biztosítása. Ehhez a médiatulajdonoknak is alkalmazkodniuk kell. Mint a BizReport írja, e stratégia fontos eleme a Videologynál kereskedelmi oldalról a programozott vásárlás is, mostanra tízből kilenc kampányt így vesznek.

A kutatásban kitértek a célzási módszerekre is. Egyre népszerűbb a geotargetálás, a viselkedés alapú célzás vagy a napszaktól függő megjelenítés is. 56 százalék ugyanakkor még mindig kizárólag a hagyományos demográfiai célzással él.

A Videology más online videós piacokat is felmért, ezekről itt olvashat.

Új rekord a Sport TV-n

9 órája

November 17-én és 18-án összesen 8 magyar érdekeltségű kézilabda Bajnokok Ligája- és EHF-kupa mérkőzést közvetít a csatorna.

Visszatér Kálmán Olga

11 órája

Új közéleti műsor indul az N1TV-n Saller néven, amelynek első adásban Kálmán Olga, Havas Henrik, Bencsik Gábor, Para-Kovács Imre, Gulyás Balázs és Balogh Gábor szerepel majd.