2011. január 01.

Tévés visszarendeződés jöhet

Megtorpant a kábelcsatornák előretörése a televíziós piacon és a nagy hirdetők is növelték költéseiket a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

Megtorpant a kábelcsatornák előretörése a televíziós piacon és a nagy hirdetők is növelték költéseiket a tavalyi év ugyanezen időszakához képest, így bizakodóan tekint a 2011-es esztendőre a TV2 programigazgatója, Kiss Péter. A nagy csatornák ereje karakteres beazonosíthatóságukban rejlik, amit saját produkcióik, önálló arcuk, megbízható műsorstruktúrájuk is biztosít, és amihez a nézők a kábelkalandozások után is szépen visszatérnek.

"2010 januárjától a TV2 letisztult profillal, a "Szenvedélyünk a szórakoztatás" mottó jegyében szervezi főműsoridejét. A márkaüzenetet tükröző termékportfólió és a lendületes, fiatal csapat is mostanra ért össze igazán, így valódi szenvedéllyel és szakértelemmel tudunk dolgozni, amibe nem fér bele a középszerűség" – szögezi le Kiss Péter a Trade Magazinnak.

A piackutatási eredményeket figyelembe véve a két fő nézői elvárást – szórakoztatás és humor – tűzték zászlajukra, melyek segítségével még a rideg tényeket is széles körben fogyaszthatóvá kívánják tenni. Az infotainment jegyében például a politikai és gazdasági hírek mellé a közvetlen, emberi megszólalások vagy a mainstream művészvilág aktualitásai is beférhetnek.

Kiss Péter 4 évig volt a Jóban Rosszban producere, emiatt különösen elégedett a sorozattal, melnyek nézettség-növekedéséhez az év eleji dupla adások járultak hozzá. A továbbiakban az új szereplők megjelenítésével a 14–29 éves korosztály megnyerésében és a csatornához fűződő ragaszkodás elmélyítésében is szerepet szánnak a szappanoperának. Szintén a jövő felnőtt nézőit vonzza a 19–20 óra között sugárzott Ezek megőrültek, amely a programigazgató szerint stabilan hozza, sőt, túlteljesíti az elvárt nézettségi mutatókat.

A piac fáziskéséssel reagálja le a csatornánál lejátszódó folyamatokat, így a 2010-es megerősödés valójában a 2011-es mutatókban jelentkezik majd markánsan, ezért pozitív várakozással tekint Kiss Péter az új esztendő elé. "Pörgős műfaj a miénk, de türelemjáték is. Van, ami azonnal sikert arat, és van, amiért küzdeni kell, de ha megkap minden támogatást, cross-promót, sajtónyomást, akkor beérik" jegyzi meg a programigazgató.

A Megasztár a csatorna egyik legerősebb márkája. Kiss Péter szerint az ötödik évad is bizonyította, hogy a nézőket érdekli ez a típusú tehetségkutatás, ezért a jövőben is alapozni lehet rá. De újdonságokat is terveznek: A 40 milliós játszma című új vetélkedőműsor adásidejében például interneten is lehet majd játszani, sőt, az ott megjelenő virtuális tétek befolyásolhatják a tévében szereplő játékosokat.

Az FMCG-szektor meghatározó cégeivel számos együttműködést valósított meg 2010-ben is a TV2 kreatív és kereskedelmi csapata. Kiss Péter szerint a közös gondolkodás, egymás érdekeinek megértése alapozza meg az olyan eredeti öletek megszületését, mint például az M&M’s–Megasztár együttműködés vagy a Procter&Gamble több márkájával a Született feleségek vagy a keddi akciófilmek szponzorációja, illetve a Ferrero névnapi köszöntéseket tartalmazó sorozata és a Képírók szponzorációja. A komplex vizualitás jegyében a márkák elvárják, hogy a televízió részt vegyen a márkaélmény megteremtésében, a fogyasztói elköteleződés alakításában, amihez nélkülözhetetlen a stratégiai kapcsolat, a többszintű együttműködés - tette hozzá.