2020. január 08.

Tiltakoznak a Kossuth Rádió új csatornaigazgatója ellen

A Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának három ellenzéki tagja szerint Siklósi Beatrix személye elfogadhatatlan a korábbi nyíltan kirekesztő, antiszemita megjegyzései miatt.

Mint írják a közleményben: "Nevezett számos alkalommal, a legkülönfélébb fórumokon tett gyűlölködő megnyilvánulásokat. Ezek citálása helyett álljon itt egyetlen idézet: „Siklósi Beatrix... személyét elfogadhatatlannak tartjuk. Nyíltan kirekesztő és antiszemita megjegyzései, nyilatkozatai alkalmatlanná és hiteltelenné teszik az egyházi műsorok gondozására.” Ez a szövegrészlet a történelmi egyházak vezetőinek Erdő Péter, Bölcskei Gusztáv, Gáncs Péter és Heisler András által jegyzett, 2014. október 21-én kelt nyilatkozatából való, amellyel nevezettnek az MTVA vallási, nemzetiségi stb. műsorai főszerkesztőjévé történt kinevezése ellen tiltakoztak. Siklósitól ezt követően elvették a vallási műsorokat. Kizártnak tarjuk, hogy ugyanő alkalmas lenne a Kossuth Rádió közszolgálati normák szerinti vezetésére."

Emellett azt is kifogásolják, hogy Siklósi közismert Orbán-rajongó, ami szembe megy azzal a törvényi előírással, miszerint a közmédia egyik rádiójának csatornaigazgatójaként garantálnia kell a közszolgálati médiaszolgáltató függetlenségét - írja az Index.