2010. június 25.

Times: jön a többi

A Timeséa a Sudnay Times csak az első (két) fecske: a Murdoch-birodalom többi lapja is a fizetős online hírszolgáltatás felé kacsingat.

A Timeséa a Sudnay Times csak az első (két) fecske: a Murdoch-birodalom többi lapja is a fizetős online hírszolgáltatás felé kacsingat.

A napi egy vagy heti két font előfizetés ellenében elérhetőség rendszerét ugyanis más médiumainál is bevezetné a sajtóirodalom; a következő a The Sun és a vasárnapi változat, a News of thw World ingyen kattinthatóságának felszámolása lesz piaci források szerint.

A cég már tavaly jelezte, hogy az olvasók által fizetett kisebb összegekből foltozná be a csökkenő reklámbevételek miatti lyukakat költségvetésén. Ugyanakkor egy májusi kutatás szerint a közönség erős ellenszenvvel tekintett e lépésre. Tízből csak egyetlen felhasználó hajlandó fizetni azért, hogy átjuthasson a Times-csoport fizetős tűzfalán. A Digital Entertainment Survey egyik eredménye, hogy százból 71-en úgy vélik, van elegendő ingyen elérhető tartalom a világhálón.

A Times-lapok online kiadásainak így nem csoda, ha alig akadna előfizetője, noha az vigasztalhatja a kiadót, hogy esetükben nagyobb az átlagosnál a fizetési hajlandóság. Országos átlagban ugyanis egy tucat netező nagy-britanniai polgárból egyetlen felhasználó hajlandó önként és dalolva kifizetni a hozzáférésért.