2014. február 04.

Tisztul az ″orosz Facebook″-kép

Szinte már a végletekig egyszerűsödött egy eladási ügylettel a Facebook sikeres orosz riválisának tulajdonosi struktúrája.

Szinte már a végletekig egyszerűsödött egy eladási ügylettel a Facebook sikeres orosz riválisának tulajdonosi struktúrája.

Tovább erősítette erejét a VKontakten belül az ország második leggazdagabb üzletembere azzal, hogy egy hozzá közel álló vállalkozó vette meg az alapító, Pavel Durov által most értékesített 12 százalékos pakettet. Ezzel Aliser Uszmanov érdekeltségeinek részesedése 52 százalékra ugrott; rajta kívül még a United Capital Partners tulajdonos, 48 százalék erejéig, a társaságban.

Hogy a MegaFon távközlési társaság első embere, Ivan Tavrin mennyiért szerezte meg a pakettet, nem tudni, hiszen, mint azt a Wall Street Journal is megemlíti, a vevői oldal nem kommentálta a hírt. Korábban piaci források 2,5 és 4 milliárd dollár közöttire becsülték a 100 milliónál is több taggal (azaz az ottani Facebook-tábor közel nyolcszorosával) rendelkező VKontakte értékét.

Tízezer euró az ablakban

1 órája

Tehetséges kelet-közép-európai alkotókat keres a Paprika Studios és az RTL Magyarország televíziós pitchfóruma, a Hypewriter.

Elstartolt a WeLoveCycling.hu

3 órája

Szerteágazó témái és hiánypótló közösségi túratérképe minden tekerőnek szólnak, a hobbistáktól a hegyi kalandorokon át a versenyzőkig.