2010. augusztus 23.

Titokzatos reality-párbaj

Egyelőre nem tudni, hogy mikor és milyen valóságshow-kkal próbálja magához csalogatni a közönséget a két országos kereskedelmi csatorna.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor és milyen valóságshow-kkal próbálja magához csalogatni (s így a másiktól elhódítani) a közönséget a két országos kereskedelmi csatorna. Az RTL Klub már korábban bejelentette, hogy hét év után megint lesz ValóVilág, de a TV2 közlésében több a homályos pont, mint a konkrétum

„A TV2 2010 őszén két saját fejlesztésű reality-t is képernyőre tűz. A régi, nagynevű ellenfelünkkel szemben mi olyan vadonatúj tartalmat kínálunk a nézőinknek, amit még korábban nem láthattak. Egy nagy meglepetést is tartogatunk év végére – de ez maradjon még titok!” – közölte Kiss Péter programigazgató portálunk azon kérdésére, indítanak-e az ősszel reality-t, s ha igen, mit.

Az egyik műsor nem lehet nagy meglepetés, hiszen az Édes négyes promója már fut a csatornán – a másikról azonban eddig nem látott napvilágot érdemi információ.

A múlt héten jelentette be az RTL Klub, hogy még az idén ismét elindul a Való Világ. Hét esztendőnyi kihagyás után tér vissza a képernyőre az RTL Klub saját fejlesztésű reality-je. A műsor fődíja egy lakás, egy autó és havi egymillió forint egy éven át. “A csatorna az évek alatt rendszeresen kutatta a nézői reakciókat és várta a legalkalmasabb pillanatot, hogy ismét műsorra tűzze az ország legsikeresebb valóságshow-ját. A legfrissebb kutatási eredmények azt mutatják, hogy a 18-49 éves korosztályban tízből kilenc ember emlékszik a Való Világra és közülük mindössze egy ember nem követte a műsort” – írták akkor. Szerintük mind az európai, mind az amerikai trendek azt mutatják, hogy a reality show-k a reneszánszukat élik. A kutatási eredmények hatására és a nemzetközi tapasztalatokat figyelembe véve döntött úgy a csatorna, hogy ősszel ismét elindítja a Való Világot. Megjegyzik: a ValóVilág sikere az ország határain is túlmutatott, a valóságshow első szériája VyVoleni címmel Csehországban és Szlovákiában is maga mögé utasította a Big Brothert.