2011. július 07.

Tízből kilenc európait elért a Google májusban

A leglelkesebb internetezők a comScore adatai alapján a hollandok, a törökök és a britek voltak.

A leglelkesebb internetezők a comScore adatai alapján a hollandok, a törökök és a britek voltak.

Májusban 366,9 millió európai felhasználó internetezett, s a netezők átlagosan 26,8 órát töltöttek a világhálón a hónapban - derül ki a comScore adataiból.A legtöbb embert, összesen 333,4 millió főt a Google oldalai vonzottak, ami 90,9 százaléklos elérést és éves összehasonlításban 9 százalékos növekedést jelent. A Google felületei mögött a Microsoft portfolió (270,9 millió felhasználó, 73,8 százalékos elérés) és a Facebook (240 millió, 65,4%) futótt be. A legnagyobb növekedést viszont a Mozilla (+52%), a WordPress (+13%) és a VKontakte (+12%) produkálta.

Miközben az átlagosan netezésre szánt idő 26,8 óra volt májusban, a hollandok, a törökök és a britek ennél lekesebbek voltak, náluk ugyanis egyaránt 30 óra feletti átlag jött ki.Ezen belül is a hollandok interneteztek a legtöbbet (35,2 óra), őket a britek (33,9) és a törkök követték (31,8). A másik végén megint csak az osztrákok voltak, alig több mint 14 órával. Utánuk az olaszok és a svájciak következnek, egyaránt 20 óra alatti átlaggal.

Miközben a legtöbb felhasználót a Google érdekeltségei vonzották, addig a legtöbb időt a közösségi oldalakkal töltöttük. A top30 felület közül a VKontakte orosz közösségi oldal kapta a leghosszabb figyelmet: átlag 8,3 órát. A Facebook viszont beelőzte a Mail.ru-t: Mark Zuckerberg birodalmában 5,4 órát töltöttek a userek, ami 15 százalékos emelkedés áprilishoz képest.

 

További, részletes adatok elérhetőek ezen a linken.