2011. május 20.

Több e-könyvet ad el az Amazon, mint hagyományosat

2007 novemberében dobták piacra a Kindle e-olvasót, s négy év sem kellett ahhoz, hogy az erre készült könyvek lenyomják eladásban a papír alapút.

2007 novemberében dobták piacra a Kindle e-olvasót, s négy év sem kellett ahhoz, hogy az erre készült könyvek lenyomják eladásban a papír alapút.

Mostanra meghaladta az összesített (kemény- és puhakötésű) hagyományos könyveladást a Kindle-re készült e-könyvek értékesítése az Amazonon - jelentette be az e-kereskedelmi oldal.  Visszaidézik: 1995 júliusában kezdtek hagyományos könyveket árulni, ezt 2007 novemberében követte a Kindle piacra dobása. 2010 júliusára az e-könyvekből több fogyott, mint keménykötésű könyvből, a puhakötésű kiadványokat pedig hat hónappal később előzték be a digitális könyvek.

2011. április 1-je óta minden 100 hagyományos könyv eladására 105 Kindle könyv jut. Másfelől az e-könyvek értékesítése 2011 eddig eltelt részében háromszorosan meghaladta a tavalyi év ugyanezen időszakának mutatóit.

"A vásárlók mára gyakrabban választanak Kindle könyveket, mint hagyományosakat. Nagyon reméltük, hogy ez be fog következni, de soha nem gondoltuk, hogy ilyen gyorsan, hiszen 15 éve árulunk print könyveket, míg Kindle könyveket csak kevesebb mint 4 éve. Ráadásul lenyűgöz a Kindle with Special Offers teljesítménye, amely mindössze 114 dollárba kerül, s ezzel hamar a Kindle család legjobban kelendő tagja lett" - mondja Jeff Bezos, az Amazon.com alapítója.