2012. május 03.

Több ezren voltak az X-Faktor előválogatóján

Miután az első két széria magas nézettséggel ment, jön a harmadik kiadás az RTL Klub tehetségkutatójából.

Miután az első két széria magas nézettséggel ment, jön a harmadik kiadás az RTL Klub tehetségkutatójából.

Több ezren voltak a 2012-es X-Faktor előválogatóján - jelentette be az RTL Klub, amely immár a harmadik szériát tűzi idén ősszel műsorra. "Számítottunk rá, hogy idén is rengeten jelentkeznek az X-Faktorba, de ezúttal is minden várakozásunkat felülmúlta a jelentkezők száma. Több ismerős arc is felbukkant a válogatás során, akik idén ismét megpróbálják majd bebizonyítani a mentoroknak, hogy ott a helyük a legjobbak között, de hogy kik ők, az egyelőre titok" - mondta el a műsor kreatív producere, Herman Péter.

Az érdeklődést az eladási adatok is indokolják: a 2010-es évadot nyerő Vastag Csaba és Takács Nikolas A második X című albumáért aranylemezt, 2010 legjobb női hangja, Janicsák Veca A második X albumárt platinalemezt, a Veca Világáért pedig aranylemezt vehetett át. A 2011-es évad győztese, Kocsis Tibor és a második helyezett Muri Enikő Az első X albuma dupla platinalemez, míg Baricz Gergő szintén Az első X című korongja platinalemez lett.

Bennük van az X? (forrás: RTL Klub)

Az RTL Klub március végén jelentette be, hogy újabb szériát indít ősszel az X-Faktorból. A csatornán jelenleg egy másik tehetségkutató, a Csillag születik fut aktuális évadával, míg a konkurens TV2-n a Megasztár 6. látható. Ez az év tehát a tehetségkutatóké az országos kertévéken.